13 polisin yargılandığı Metin Lokumcu davasında yine karar çıkmadı

13 polisin yargılandığı Metin Lokumcu davasında yine karar çıkmadı
Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili 13 polisin yargılandığı dava 30 Eylül'e ertelendi.

Artvin'in Hopa ilçesinde öğretmen Metin Lokumcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde ilçeyi ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

13 POLİS YARGILANIYOR

Lokumcu'nun ölümüyle ilgili 13 polis hakkındaki yargılama bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Bir önceki duruşmada SEGBİS ifadesi alınamayan tutuksuz sanık Taner Ballı, bugünkü duruşmada salondaydı. Duruşma, sanık Ballı’nın beyanlarıyla başladı. Ballı, “Erzurum il çevik kuvvetle geçici görevle Artvin Hopa’ya 50-60 kişilik grupla geldiklerini” söyledi. Olay günü İş Bankası ve orada bulunan bir inşaatın yanında konumlandıklarını belirten Ballı, “Basın açıklaması olacaktı. Bize talimat geldi. İlk önce TOMA ve su ile müdahale edildi. İlk başta ‘model 5’ gazıyla müdahale edildi. Kendisini olay anında görmedim zaten tanımıyordum. Gaz ile müdahale ettikten sonra gaz tabancam bozuldu ve yaralı olan arkadaşımın gaz tabancasını kullandım” dedi.

Yanlarına ne kadar teçhizat aldıkları yönündeki soruyaysa sanık Ballı, “Takviye olarak gittiğimiz için tam teçhizat olarak gittim” yanıtını verdi. Ballı, “Bana emir Erol Darcan’dan geldi. Bana verilen emir kapsamında gaz kullandım suçlamaları kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

Duruşma savcısı, biber gazının usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığı konusunda iç güvenlik uzmanlarından oluşturulan bilirkişi heyetinden rapor alınmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, ifadeleri alınan sanıkların duruşmalara katılım zorunluluklarının kaldırılmasına karar verdi. Duruşma 30 Eylül’e ertelendi. (ANKA)

Gündem