Kışın ortasında 2 metrekarede 3 kişilik bir hayat: "İş bulmama yardım edin..."

Kışın ortasında 2 metrekarede 3 kişilik bir hayat: "İş bulmama yardım edin..."
Bursa'da 3 aydır dere kenarındaki metruk binanın 2 metrekarelik deposunda  eşi ve kızıyla yaşayan  20 yaşındaki Mustafa Kayalar iş ve kalacak bir ev istiyor.
Bursa'da annesinin evinde yaşayan Mustafa Kayalar yaklaşık 8 ay önce işten çıkarılınca kayınvalidesinin yanına taşındı. İş aramaya devam eden Kayalar, uzun süre çalışacak yer bulamadı. T
Kayınvalidesi tarafından evden çıkarılan Mustafa Kayalar, kendisi gibi evi olmayan annesinin yanına, Osmangazi ilçesi Setbaşı Mahallesi'ndeki Gökdere'nin kenarında harabeye dönmüş metruk binanın 2 metre genişliğinde 1,5 metre yüksekliğindeki depoya sığındı. Yaklaşık 3 aydır burada kalan 7 kişilik aileye, bir hayırsever yardım ederek evini açtı.

Hayırseverin evine gelen Mustafa Kayalar, daha sonra annesinin gitmesini istemesi üzerine eşi ve 3 yaşındaki kızı ile birlikte yeniden  depoya döndü.

Rutubetten nefes almanın zor olduğu ve farelerin dolaştığı depoda yerde zorunda olan aile,   yardım bekliyor. 19 yaşındaki  Dilara Kayalar se " Ama burada yaşamaya mecburuz. Çok zor şartlarda yaşıyoruz. Böcekler var. Ellerimiz ayaklarımız yara içinde oluyor. Kızımın omzunda yara çıktı. Fareler dolaşıyor etrafta.   Kızım hasta olacak diye korkuyorum. Yorganın içinde üşümüyorum ama sabah kalktığımızda çok üşüyoruz" dedi. (DHA)

Gündem