Eşi cinayeti itiraf etti: 2 yıl önce kayıp ilanı verilen kadının cesedi toprağa gömülü bulundu

Eşi cinayeti itiraf etti: 2 yıl önce kayıp ilanı verilen kadının cesedi toprağa gömülü bulundu
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yıl önce yakınlarının kayıp ilanı verdiği 3 çocuk annesi Yasemin Demir'in (34) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Bismil ilçesinde 9 Aralık 2020'de kaybolan 3 çocuk annesi Yasemin Demir için ailesi polise başvurarak, ilan verdi. Kayıp kadın için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Cinayet şüphesi üzerine özel ekip kuruldu. Aile bireylerinin ifadeleri alındı. Özel ekip, kayıp Yasemin Demir'in 18 Mart 2021'de "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan cezaevine giren eşi R.D.'nin bulunduğu Silivri Cezaevi'ne giderek avukat eşliğinde tekrar ifadesini aldı. R.D.'nin çelişkili ifadesi ve şüpheli tavırları nedeniyle soruşturmayı genişleterek, tekrar aile bireylerinin bilgisine başvurdu.

GÖRÜMCESİ İTİRAF ETTİ, CESET ORTAYA ÇIKTI

Yapılan görüşmelerde, görümcesi M.D., Yasemin Demir'in öldürüldüğünü ve tehdit edildiği için kimseye olayı anlatamadığını itiraf ederek, cesedinin ilçe dışında araziye gömüldüğünü söyledi. Yapılan yer tespitinin ardından özel ekiple, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Diyarbakır'dan da olay yeri inceleme ekipleri bölgeye sevk edildi. Belirlenen alanda savcılık izniyle yapılan kazı ve kadavra köpeğiyle yapılan aramada, 2 metre derinlikte bir kadın cesedi bulundu. Yapılan incelemede cesedin Yasemin Demir'e ait olduğu tespit edildi.

Demir'in görümcesi M.D., ifadesinde, cinayeti kadının eşi Rüstem Demir'in işlediğini söyledi. M.D., kendisinin ve akrabaları C.D. ile M.D.'nin olay yerinde olduklarını, yine akrabaları olan K.D.'ye ait araçla olay yerine gittiklerini, azmettiricinin ise M.A.D. olduğunu kaydetti.

HEDEF SAPTIRMAK İÇİN KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

İfadede ismi geçen kişiler, gözaltına alınırken, Rüstem Demir de polisteki sorgusunda cinayeti itiraf etti. Hedef saptırmak için de Bismil Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Yasemin Demir hakkında kayıp müracaatında bulunduğunu öne sürdü. (DHA)

Gündem