Abdulkadir Selvi'den Prof. Dr. Ulusoy'a: 'Zekatımızı versek Sri Lanka’yı krizden kurtarırdık, anladın mı ?'

Abdulkadir Selvi'den Prof. Dr. Ulusoy'a: 'Zekatımızı versek Sri Lanka’yı krizden kurtarırdık, anladın mı ?'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un Sri Lanka değerlendirmesine tepki gösterdi: "Fabrikalarımız üç vardiya çalışıyor. Biz zekâtımızı versek Sri Lanka’yı krizden kurtarırdık. Veysel Ulusoy, Türkiye öyle büyük bir ülkenin adıdır. Anladın mı?"

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısında Sri Lanka'nın iflasını yorumlarken "Ülkenin kaynaklarını yıllarca yok eden, el parasıyla yapılan ihtişamlı ama verimsiz ve geleceği ipotek alına alan yatırımlarla, ithal edilen gübreye ödeyecek para bile bırakmayan bir ekonomik politikanın sonucunda düzlüğe çıkmanın olanaksızlığı acı bir şekilde test edildi. Kızım sana söylüyorum misali..." demişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında Sri Lanka ve Türkiye kıyaslamalarına tepki gösterdi. Selvi, "Biz zekâtımızı versek Sri Lanka’yı krizden kurtarırdık.Veysel Ulusoy, Türkiye öyle büyük bir ülkenin adıdır, anladın mı?" dedi. Selvi özetle şöyle yazdı:

"(...) Kılıçdaroğlu da bunu çok sık yapıyor. Veysel Ulusoy ise Sri Lanka’dan muhalefetin oluşturmak istediği “tek adam”, “diktatör”, aile hükümeti” algısına lojistik destek sağlıyor.
Biz bu tehlikeli zihniyetin amacının ne olduğunu iyi biliriz.

Şimdiye kadar Sri Lanka devlet başkanının ismini ve soy ismini birlikte yazdım. Çünkü kendisinden önce bir süre ağabeyi devlet başkanlığı yaptığı için karıştırılmasın istedim. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotoboya Rajapaksa 2019 yılında devlet başkanı seçilmiş. Ondan önce abisi Rahinda Rajapaksa 2005-2015 yılları arasında devlet başkanlığı yapmış. 2018 yılında da kısa bir dönem başbakanlık görevini üstlenmiş.

Her ikisi de seçimle gelmişler. Kimi seçip kimi seçmeyeceklerine Sri Lanka halkı karar verir.

Türkiye ile Sri Lanka kıyaslamasına gelince.

Vicdan lazım derim, başka bir şey demem.

G-20 üyesi olan, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye’yi 78 milyon dolarlık dış borç faizini ödeyemeyen bir ülke ile nasıl kıyaslarsınız?

Türkiye değil 78 milyon dolar dış borç faizinin ödemesini yapamamak, 2021 yılında dünyada Filistin, Afganistan, Bosna Hersek, Somali gibi ülkelere 8 milyar dolar yardım yapan ülke oldu.

Pandemi sürecinde ABD dahil 34 ülkeye tıbbi yardım, maske ve solunum cihazı gönderdik.

IMF’ye borcumuz yok. Turizm gelirimizin 30 milyar doları aşmasını, ihracatımızın 250 milyar doları geçmesini bekliyoruz. Fabrikalarımız üç vardiya çalışıyor. Biz zekâtımızı versek Sri Lanka’yı krizden kurtarırdık. Veysel Ulusoy, Türkiye öyle büyük bir ülkenin adıdır. Anladın mı?

Altın rezervi 688.6 ton olan, döviz varlığı 52.2 milyar dolar olan Türkiye’yi, toplam rezervi 1.6 milyar dolar olan Sri Lanka ile nasıl kıyaslarsınız?

Eğer enflasyon ölçümünü de böyle yapıyorsanız vay halimize."

Gündem