Aç kalan domuzlar Altınoluk'a indi: 'Onlar bize, biz onlara alıştık'

Aç kalan domuzlar Altınoluk'a indi: 'Onlar bize, biz onlara alıştık'
Altınoluk'a, üçü yavru, sekiz yaban domuzu indi. Mahallede oturan Bülent Ceylan, "Hemen hemen her akşam görüyorum. Onları ekmek ve simitle besliyorum. Onlar bize, biz de onlara alıştık" dedi.

Balıkesir'de Kazdağları eteklerine kurulu turistik mahalle Altınoluk'a zaman zaman yaban domuzları iniyor. Site bahçeleri ile çöp konteynerlerinin kenarında yiyecek arayan domuzlar, cep telefonu kameralarıyla görüntüleniyor. Mahallelinin beslediği domuzlar alıştıkları kişilerden kaçmıyor.

domuz.jpg

Bülent Ceylan, kamyoneti ile Kazdağları eteklerinde gezip, yerleşim yerlerine inen domuzları besliyor. Ceylan dün de yol kenarındaki üçü yavru, sekiz yaban domuzunu görünce araçtan indi. Arkadaşlarının uyarısına aldırış etmeyen Ceylan, "Onları yakalayacağım" diyerek üzerlerine doğru koştu. O anlar, cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

altinoluk.jpg

Bülent Ceylan, "Domuzlar belirli bir sayıda olduğunda ekosistem içinde önemli. Domuzları hemen hemen her akşam görüyorum. Onları ekmek ve simitle besliyorum. Onlar bize, biz de onlara alıştık" dedi. (DHA)

Gündem