Adalet Bakanı Bozdağ: Hakim ve savcılar sosyal medya linçlerinden etkilenebiliyor

Adalet Bakanı Bozdağ: Hakim ve savcılar sosyal medya linçlerinden etkilenebiliyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların vicdanının Anayasa, kanun ve hukuka bağlı olması gerektiğini belirterek, "Zaman zaman görüyoruz; siyasi taraftarlığa göre bir grup, sosyal medyadan linçler yapıyor. Hakim, savcı bunun altında etkilenebiliyor. Halbuki sen Anayasa'ya bakacaksın. Bizim bakacağımız şey; Anayasa, yasa, hukuk" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Eğitim Merkezi'nde Türkiye Adalet Akademisi'nin "27'nci Dönem Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Açılış Töreni'ne katıldı.

Bakan Bozdağ, hakim ve savcı adaylarına seslenerek, "Herkesin hayatını güzel hale getiren ve herkesi mutlu eden en önemli şeylerin başında şüphesiz adalet gelmektedir" diye konuştu. Bakan Bozdağ özetle şunları söyledi:

"Genç hakim ve savcı adaylarımız, vicdanınız Anayasa'ya bağlı olmalıdır. Vicdanınız hukuka bağlı olmalıdır. Size vicdanınız farklı söyler ama biz, Anayasa ne diyorsa onu yapacağız. Hukuk ne emrediyorsa onu yapacağız. Bizim vicdanımız, hakim ve savcıların vicdanı Anayasa, kanun ve hukuka bağlı olmalıdır. Zaman zaman görüyoruz; siyasi taraftarlığa göre bir grup, sosyal medyadan linçler yapıyor. Hakim, savcı bunun altında etkilenebiliyor. Halbuki sen Anayasa'ya bakacaksın. Bizim bakacağımız şey; Anayasa, yasa, hukuk.

Hayatınız boyunca vicdanınızla karar verirken sınanacağınız gibi takdir hakkınızı kullanırken de zorlanacaksınız. Hakimin takdir hakkı mutlaktır, tartışılmazdır.

Adil olmak her zaman önemlidir; ama adil görünmek de bir o kadar önemlidir. Sizin kararlarınız yüzde 100 adil olsa dahi insanlar sizin adaletinize inanmıyorsa orada bir sorun var demektir." (DHA)

Gündem