Adalet Bakanı Bozdağ'dan Aysel Tuğluk ve Gülşen açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Aysel Tuğluk ve Gülşen açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sanatçı Gülşen'in tutuklanması, hasta mahpuslar ve tartışmaları yargı kararlarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sanatçı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki adli süreçte yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Bozdağ, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, "Hakim ve savcılar da kimi zaman verdikleri kararlarla gündeme geliyor. Şarkıcı Gülşen ile ilgili süreçte gördük. Son zamanlarda da mesleki tecrübesi nisbeten az olan kişilerin atamaları tartışma konusu oldu. Bu eleştirilere ne dersiniz?" sorusuna karşılık şöyle dedi:

"HSK atamaları yaparken belli ilkeler çerçevesinde yapıyor. İstanbul'da birinci sınıf olmuş hakim ve savcılarımız görev yapıyorlar. Liyakatli hakim ve savcılarımız.

Bir karar veriliyor tutuklama oluyor tutuklanan kişiye bakarak dosyadaki delile bakmadan siyasi taraftarlığa göre bir değerlendirme yapılıyor. Türkiye'de yaklaşık 23 bin hakim ve savcımız var. 8 milyon dosyanın içerisinde Türkiye'nin tartıştığı karar sayısı yıl boyunca acaba kaç? Benim yargıya talimat verme yetkim yok. Sayın Kılıçdaroğlu 'Gelirsem şunu serbest bırakacağım' diyor. Bir yandan 'Yargı bağımsız' diyor bir yandan kendini hakim yerine koyuyor. Herkes hakimliği savcılığa lütfen soyunmasın. İstinaf temyiz yolu var. Bu süreçleri işletmek doğru olandır.

- Tutuklama müessesesinin doğru kullanıldığına inanıyor musunuz bazı dosyalarda?

Tutuklama tedbiri hukukumuzda olan bir tedbir. Mahkeme bir karar verdiyse o kadar doğru eğri sonuçlarına uymak zorundayız. Önemli olan sistemin işlemesidir. Türkiye'de tıkanan bir sistem yok işleyen bir sistem var.

- Yeni yargı paketi hazırlığı var mı?

Adalet Bakanlığı yargı alanında yeni çalışmalar yapıyor. Üzerinde durduğumuz kapsamlı bir yargı paketi var.

Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili acaba biz ne yapabiliriz. Şu anda arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyor. Henüz öneriler var. Yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

- Aysel Tuğluk'un durumu mesela...

Aysel Tuğluk'un durumu 16 Eylül'de değerlendirilecek.

Gündem