Ahmet Ercan'dan 5,6'lık Tokat depremine dair değerlendirme: Daha büyük deprem beklemiyorum

Ahmet Ercan'dan 5,6'lık Tokat depremine dair değerlendirme: Daha büyük deprem beklemiyorum
Ahmet Ercan Tokat depremini değerlendirdi: "Bu orta büyüklükte bir deprem. Halkın merak ettiği daha büyük deprem gelir mi sorusu. Ama bilimsel olarak bunu demek mümkün değil. Ama deneyimlerime bağlı olarak Daha önce bilinmeyen gizli jeofizik kırığının fazla büyük deprem üretmesi beklenmez."

Tokat Sulusaray'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre Tokat Sulusaray'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 18:11'de gerçekleşti.

Tokat'ta üst üste yaşanan depremler insanları tedirgin etti. 5.6 şiddetindeki depremi Yer Bilimci Ahmet Ercan Halk TV'ye bağlanarak değerlendi

Ahmet Ercan şöyle dedi: "Burası birinci derecede deprem bölgesi değil. Deprem Kuzey Anadolu kırığı üzerinde değil. Çekerek Irmağı'nın ikincil derecedeki kırığın üzerinde olduğunu görüyoruz. Jeofizik sarsıntı konumlarına göre belirlenmiş bir kırık. MTA haritalarında görünmüyor. Bunun bir öncü depremi olmuştu. Bu orta büyüklükte bir deprem. Halkın merak ettiği daha büyük deprem gelir mi sorusu. Ama bilimsel olarak bunu demek mümkün değil. Ama deneyimlerime bağlı olarak Daha önce bilinmeyen gizli jeofizik kırığının fazla büyük deprem üretmesi beklenmez. Ama AFAD'ın ön görülerine bakmak gerek. Deprem bölgesinin dağlık olduğunu düşünürsek az hasarlı olmasını bekliyorum." (Kısa Dalga)

Gündem