PEKER'DEN YİNE EL KOYMA İDDİASI

PEKER'DEN YİNE EL KOYMA İDDİASI
Özge Mumcu Aybars'ın editörlüğünde temiz, sade, net haberler. Kısa Dalga Bülten yayında...

KISA DALGA BÜLTEN

17 MAYIS 2021

GÜNDEM 

Peker’in videolarında 5. Bölüm 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 'Her günahın bir intikam meleği olur' başlığıyla yayınladığı 5. videoda, daha önce gündeme getirdiği iddiaları sorular şeklinde sıralayarak, "Savcılar harekete geçerse, tüm tüm anlattıklarım bir hafta içinde delillenir" dedi. Mehmet Ağar'la ilgili  offshore hesapları ve gizli ortaklıkları soran Peker, aynı ekip tarafından Altınbaşlar'a da kumpas kurularak mallarına el konulmak istendiğini söyledi.

Peker'in masasında ise bu kez 'Hayırsız Peygamber Bob Dylan' kitabı vardı.

Peker'in videoları izlenme rekorları kırıyor. Peker'in yayınladığı beş videonun toplamda izlenme sayısı 15 milyonu aştı

İkizdere’de 15 gün eylem yasak 

RİZE'nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın başlattığı taş ocağı çalışmalarına yöre halkının tepkileri sürerken Rize Valiliği, İkizdere ilçesinde 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasını yasakladı.

Külünk’ten kademeli normalleşme genelgesine eleştiri 

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 'kademeli normalleşme' genelgesini eleştirdi. Külünk, genelgenin belirsiz olduğu, 'kademe' takviminin yer almadığını belirterek, acilen revize edilmesi gerektiğini savundu

Kılıçdaroğlu belediye projelerini anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin hiç projesi yok, CHP'li belediyeler çalışmıyor" gibi söylemlerde bulunanlara, CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilen projeleri anlatarak yanıt verdi.

 “Selpak siyasetine son vereceğiz” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP hükümetine 'selpak siyaseti' benzetmesiyle tepki gösterirken, "Devlet yönetimine olan güveni yerle yeksan eden Ak Parti iktidarının, milletimizin umutlarını, memleketimizin kaynaklarını kullanıp atmasına izin vermeyeceğiz..." ifadesini kullandı

“Gerek var mıydı? 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve 'Go Turkey' isimli sosyal medya hesabında paylaşılan "Ben aşılandım" videosuna tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Maskenin üzerine böyle bir şey yazmaya gerek var mıydı, bilmiyorum" dedi

Davutoğlu: “Gül’ün adaylığı için Babacan ve Atalay geldi” 

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'ün ortak adaylığına ilişkin tartışmalara dair, "Sayın Babacan ve Sayın Beşir Atalay bana da gelerek sayın Gül'ün böyle bir düşüncesi olduğunu ve üç partinin ona destek vereceğini ifade ettiler. Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığı üzerine bir ittifakın doğmasına pek ihtimal vermediğimi, ama olsa bile bunun AK Parti içindeyken yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim" dedi.  

COVİD 19 

Tam kapanma sona erdi 

TÜRKIYE'de yeni tip Koronavirüs salgınına karşı 29 Nisan akşamı başlayan ve 17 gün kesintisiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı 'tam kapanma' uygulaması, bu sabah sona erdi. Ramazan Bayramı'nı da içine alan tam kapanma uygulaması sonrası uygulanacak tedbirlere ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran'a kadar 'kademeli normalleşme dönemi' tedbirleri uygulanacağını bildirdi

İçişleri’nin kademeli normalleşme genelgesi

İÇIŞLERI Bakanlığı, konuyla ilgili valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" başlıklı genelge gönderdi.  Genelgeye göre, bugün saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. Bu döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması olacak

Tarikatçının cenazesinde tam kapanma sözde kaldı 

ŞANLIURFA'da yakalandığı Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Mustafa Kılıç'ın cenaze töreninde Koronavirüs tedbirleri uygulanmadı. Yasağa rağmen cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa AKP Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve vatandaşlar katıldı.  

DÜNYA 

İsrail saldırlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 149'a yükseldi 

İSRAIL'in Filistin'in başkenti Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 149'a yükselirken, İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze lideri Yehiyeh Sinwar'ın evini vurduklarını açıkladı.

BM’den iki devletli çözüm çağrısı

BIRLEŞMIŞ Milletler (BM), İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı yaptı.

Biden’e partisinden İsrail isyanı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki orantısız saldırıları karşısındaki tavrı nedeniyle kendi partisi içinde sert eleştirilerle karşı karşıya. Partinin ilerici kanadından giderek daha fazla isim, Biden'ın insan haklarına bağlılığını sorguluyor ve İsrail'e baskı yapmak için daha fazla adım atmasını talep ediyor

"Ümmet bizden liderlik bekliyor" 

"BİRLIK ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Filistin konusunda gereken her adımı atmaya hazır olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, Hamas lideri ile görüştü 

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Hamas lideri İsmail Haniye ile telefonda görüştü

EKONOMİ

Yeşilada’dan dolar uyarısı

EKONOMİST Atilla Yeşilada, bayramda 8.50 TL'yi gören dolar kurunun bu düzeyde haftaya başlaması halinde enflasyonda yeni bir dalganın yolunun açılacağını belirtti.

İkinci el otomobil satışları düştü

İKINCI el çevrim içi oto pazarında, bu yılın ilk 4 ayında 2020'nin aynı dönemine göre satışlar yüzde 5 düştü. Geçen ay en çok tercih edilen otomotiv markaları değişmeyerek sırasıyla Volkswagen, Renault ve Ford oldu.

 Bitcoin'de son durum

KRİPTO para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin gelen ağır satış baskısıyla 50,000 doların altına gerileyerek 48,000 doları da gördükten sonra 49,000 dolar düzeyine döndü.

 KISA DALGA'DAN 

Faruk Eren, Söz programında Türkiye'nin içine düştüğü karanlık tabloyu gazeteci Timur Soykan ile konuşuyor. Kisadalga.net ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI VE MAFYA-DEVLET İLİŞKİLERİ




Kısa Dalga Bülten