AKP'de Cahit Özkan görevden alındı

AKP'de Cahit Özkan görevden alındı
Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından AKP grup başkanvekilliği görevinden alındı.

AKP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerine dair yaptığı "Baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" açıklaması sebebiyle eleştirilen Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak "Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz" şiirini yazmıştı.

Özkan, önceki gün de kendisini "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" sözleriyle eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile de bir paylaşım yapmıştı. Çelik ile fotoğrafına "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" notunu düşmüştü.

"GÖREVDEN AFFIMI İSTİRHAM ETTİM"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cahit Özkan, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve çalışma arkadaşlarıyla yaptığı istişareler sonucunda "görevden affını istirham ettiğini" belirtti.

Özkan, "AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

Gündem