AKP'li belediye emanet edilen yaralı köpeği çöpe atmış

AKP'li belediye emanet edilen yaralı köpeği çöpe atmış
Van’da silahla vurulan köpeğin kurtarılması için hayvanseverler AKP'li Bahçesaray Belediyesi’nden yardım istedi. Yaralı köpek kepçeyle çöplüğe bırakıldı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde 21 Nisan günü, silahla vurulan bir sokak köpeğini görenler, Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyelerine haber verdi. İnisiyatif üyeleri, Bahçesaray Belediyesi ve kaymakamlık başta olmak üzere resmi kurumlara başvurdu. Gazete Duvar'dan Salih Sertkal'ın haberine göre durumu takip eden hayvanseverler, köpeğin ilçe çöplüğüne bırakıldığını ortaya çıkardı.

Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyesi Sabriye Yazıcı, yaşananları şöyle aktardı: “Belediye, bize hayvana ilk müdahaleyi yapmak ya da tedavi etmek amacıyla Van’daki hayvan barınağına getirecek imkanlarının olmadığını söyledi. Biz de Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz’dan köpeğin güvenli bir yere alınmasını istedik. Takmaz da evinin arkasında güvenli bir yer olduğunu ve köpeği oraya aldıracağını iletti. Köpeği Van’a getirebilmek için Van Büyükşehir Belediyesi’nden araç ve ekipman talep ettik fakat onlar da bize olumlu dönüş yapmadı.”

İnisiyatif üyeleri, ticari taksiyle Van’a 155 kilometre uzaklıkta olan yere gitmek için yola koyuldu. Yazıcı kendileri yoldayken belediyenin kepçeyle gelip köpeği aldığını ve çöplüğe bıraktığını anlattı. Yazıcı, “Kepçe şoförüne, niye böyle bir şey yaptığını sormuşlar. O da belediye yetkililerinin hayvanı gömmesini istediğini fakat ramazan ayında bir canlıyı diri diri gömmeye gönlü el vermediği için köpeği bıraktığını söylemiş” diye konuştu. Yazıcı, Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyeleri olarak söz konusu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

Gündem