Akşener: "BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarını asgari ücret kadar yapın ağalar"

Akşener: "BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarını asgari ücret kadar yapın ağalar"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Dün asgari ücret açıklandı. Daha da iyi olabilirdi ama bizlerin sizlerden aldığımız bilgiler ışığında, iyi kötü sesiniz duyuldu, böyle bir açıklama yapıldı. Bin 500’e emekli maaşı olmaz, 2 bin 500’e de olmaz. BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarının tümünü, eşit şekilde asgari ücret kadar yapın ağalar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep’in Nizip ilçesinde halka seslendi. Akşener, esnafın sorunlarını dinlemek için gittiği Nizip’te vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Akşener, “Dün asgari ücret açıklandı. Daha da iyi olabilirdi ama bizlerin sizlerden aldığımız bilgiler ışığında, iyi kötü sesiniz duyuldu, böyle bir açıklama yapıldı. Bin 500’e emekli maaşı olmaz, 2 bin 500’e de olmaz. BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarının tümünü, eşit şekilde asgari ücret kadar yapın ağalar” diye konuştu.

Akşener’e dert yanan kanser hastası bir kadın, “Ben kanserim, iyileşmek istiyorum, yurt dışında tedavi almak istiyorum. Benim de hakkım” dedi. Akşener, kadına, “Bir taraftan ‘Ben kanserim’, iyileşmek isteyen genç evladımız, ‘Beni de gönderin yurt dışına tedavi olayım’ diyen genç evladımız, diğer tarafta 500 milyon dolarlık çakı. Bir tarafta işsiz kalmış, sabah babasından para almamak için gece uyumayan genç delikanlılarımız, yoksulluğun dibine vurduğu bir Türkiye’de ‘İtibarı kenara koyup tutumluluk yapamayız’ diyen bir anlayış” diye karşılık verdi.

“BU HARABE DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Dün bir arkadaşımız, ‘Eskiden ekmek aslanın midesindeydi; şimdi mide de yok, çünkü aslan da aç’ dedi. Bu harabe düzeni birlikte değiştireceğiz. Biz, demokrasiyle, helal oylarınızla sandıkta birlikte değiştireceğiz” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Esnaf dükkanlarının içinde, 24 aydır, iktidar partisini hiç yermedim, kendi partimi hiç övmedim, propaganda yapmadım. Amacım esnaflara, esnaf dükkanlarında karşılaştığım işsiz gençlerimize, tencere kaynatmakta zorlanan annelere, emeklilere, işçiye, yoksulluk sınırını düşmüş asgari ücretliye ve çiftçiye dikkat çekmektir. Sizlerden aldığım talepleri, eleştirilerinizi, ürettiğiniz çözümleri kamuoyuna mal ettik. Uzun bir zamandır şuculuk, buculuk üzerinden oy veriyorsunuz. Sizi ilgilendirmeyen, sizin derdinizi çözmeyen birçok kutuplaştırma dili üzerinden oy veriliyor ve sonuç itibariyle seçimden seçime hatırınız soruluyor. El alemin çocukları beş maaş alırken, ne işe yaradığı belli olmayan danışmanlar beş maaş alırken senin çocuğun işsiz geziyor. Haram zıkkım olsun. Bu, milletin sesi olma gayemizden dehşet rahatsızlık var. Sizin sesiniz yükseldiği zaman ağaların rahatı bozuluyor.”

(ANKA)

Gündem