Almanya'da 'beyin ölümü gerçekleşti' denilerek taburcu edilen hasta Türkiye'ye getirildi

Almanya'da 'beyin ölümü gerçekleşti' denilerek taburcu edilen hasta Türkiye'ye getirildi
Almanya'nın Dresden kentindeki bir hastanede beyin ölümü gerçekleştiğ ve bu şekilde taburcu edildiği iddia edilen Osman Kızılkaya , ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.

Almanya'nın Wiesbaden kentinde yaşayan Osman Kızılkaya, evinde rahatsızlanması üzerine Dresden'deki bir hastaneye sevk edildi.

Kızılkaya, iddiaya göre, burada bir süre tedavi gördükten sonra bir sonuç alamadan taburcu edildi. Ardından Kızılkaya'nın yakınları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım istedi.

Erdoğan, Kızılkaya'nın Türkiye'ye getirilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı, SVO hastası Kızılkaya'yı Türkiye'ye getirmek için Almanya'ya ambulans uçak gönderdi. Ankara'dan saat 17.20'de havalanan tam donanımlı ambulans uçak, Kızılkaya'yı alarak 2 buçuk saat süren yolcuğun ardından Türkiye'ye getirdi.

Ankara Çubuk Havacılık Terminali'ne getirilen Kızılkaya, burada hazır bekletilen ambulansla Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: "Almanya'da, beyin ölümü gerçekleştiği söylenerek hastaneden evine gönderilen, fakat göz işaretleriyle iletişim kurabilen vatandaşımız Osman bey, az önce uçakla Ankara'ya getirildi. 59 yaşındaki hastaya, Cumhurbaşkanımızın olaydan haberdar olmasıyla 'evi', yani ülkesi sahip çıktı." (DHA)

Gündem