Ankara'da şiddetli yağış: 1 kadın yaşamını yitirdi

Ankara'da şiddetli yağış: 1 kadın yaşamını yitirdi
Ankara'da sağanak nedeniyle su basan binada 1 kadının cansız bedenine ulaşıldı. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız" açıklaması yaptı.

Ankara Keçiören'de sağanak nedeniyle su basan binada 21 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada bir kişinin de arandığı belirtildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir genç kızımız maalesef vefat etti. -1 katta bulunuyormuş daire. Bu seviyenin de üstüne çıkmış su. Yardım istediği zamanda belli bir seviyeyi de geçmiş su."

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ankara'daki yağış hakkında bilgi verdi.

Yavaş, Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerine 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleştiğini açıkladı.

Mansur Yavaş'ın Ankara'da meydana gelen yağışlar ile ilgili paylaşımları şu şekilde:

"Değerli Ankaralılar,

Bugün kentimizde Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleşti.

Bu süreçte 15 kurtarma vakası dâhil 1024 olaya müdahale ettik. Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören’de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim.

ma1.jpg

Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız." (Kısa Dalga)

Gündem