Ankara'da suda indirim kararı sonrası kültür-sanat etkinliklerine erteleme

Ankara'da suda indirim kararı sonrası kültür-sanat etkinliklerine erteleme
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), su fiyatına zam yapılmaması nedeniyle maliyetlerini gerekçe göstererek 16 kültür-sanat etkinliğini erteledi.

Belediye meclisinde AKP'nin su fiyatında yüzde 50 indirim yapılmasına dair teklif, oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Belediyenin açıklamasında, Ankara'da suyun maliyeti 24 lirayken fiyatının 13 lira olduğu, diğer tüm giderlerin artmasına rağmen suya yüzde 50 indirim kararı alındığı ifade edildi.

"Bu kararla zararın milyarlarca lirayı bulacağı ve ASKİ'nin iflas bayrağını çekeceği öngörülmektedir" denen açıklamada, ASKİ'nin gelirinin elektrik giderini bile karşılayamayacağını, bütçeden kuruma para aktarılacağı kaydedildi.

ETKİNLİKLER ERTELENDİ

Açıklamada şöyle dendi: "Bu nedenle devam eden büyük altyapı projelerini, sosyal yardımları ve kırsal kalkınma desteklerini ertelemek durumunda kalmıştık. Süreçte Büyükşehir Belediyemizin büyük ihalelerinin de iptal edilmesi söz konusudur.

Bununla birlikte, ekim ve kasım aylarında çoğu dış ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmiştir. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenemeyecektir.

Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir.” (Kısa Dalga)

Gündem