Antep'te ekmekte indirim kuponu tartışması

Antep'te ekmekte indirim kuponu tartışması
Antep'te vatandaşlara ekmekte 1 liralık indirim kuponları hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Halka destek" derken, CHP ise "Bu bir karne" açıklaması yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası arasında imzalanan protokolle ekmekte 1 liralık indirim kuponları hazırlandı. Bu kupon ile 2 lira 50 kuruş olan ekmek 1 lira elli kuruşa satın alınabilecek. Protokol gereği aradaki fark belediye bütçesinden ödenecek.


Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 126 bin dar gelirli aileye aylık 150 ekmeği 1 TL indirimli olarak vereceklerini söyledi. Şahin, “Karne, piyasada bulunmayan bir şeyin ne kadar alınması gerektiğine ilişkin sınırlandırma belgesidir. Ekmekte sıkıntı yok. Bizim yaptığımız destektir. Ramazanda 150 milyon TL'lik gıda paketi yardımı da yapılacak” ifadelerini kullandı.

Antep'te ekmekte indirim kuponu tartışması

CHP Şehitkamil eski İlçe Başkanı Umut Yılmaz belediyenin 1 liralık indirim kuponunun marketlerde geçmediğini söyledi. Yılmaz, “Onlar dağıtılan kartlara ‘İndirim Belgesi' diyor ama bize göre karne” dedi ve ekledi: “20 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan bir partinin bu gün geldiğimiz noktada savaş dönemlerinde yaşanan ekmek karnelerini görmek üzüntü verici.”

Gündem