AYM, HDP’nin ‘Dava seçim sonrasına bırakılsın’ talebini yarın görüşecek

AYM, HDP’nin ‘Dava seçim sonrasına bırakılsın’ talebini yarın görüşecek
HDP’nin AYM’ye yaptığı başvuruda, tüm yargılama faaliyetlerinin Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sonrası bir tarihe ertelenmesini talep etmişti.

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatma davasıyla ilgili tüm işlemlerin seçim sonrasına bırakılması talebiyle yaptığı başvuruyu yarın görüşecek.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 16 Ocak’ta yaptığı açıklamada, başvurularının detaylarını açıklamıştı.

Sancar, seçimlerin adil, eşit ve özgür koşullarda yapılabilmesi için kapatma davasına ilişkin tüm işlemlerin seçim sonrasına bırakılması gerektiğini belirtmiş, aksi halde seçimlerin meşruiyetinin tartışma konusu olacağını belirtmişti.

Sancar, ancak bunun istisnasının hesaplarına konulan bloke kararı olduğunu kaydetmişti. HDP, Hazine yardımının yapıldığı hesaplarına geçici bloke kararının kaldırılması için de Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı.

HDP’nin AYM’ye sunduğu dilekçede, “sözlü savunma dahil tüm yargılama faaliyetlerinin Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sonrası bir tarihe ertelenmesi” talep edilmişti.

Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesinde yer alan genel kurul gündemine göre HDP’nin bu başvuruları yarın görüşülecek. (Kısa Dalga)

Gündem