Babacan dilekçeyi verdi: Gezi davasında şikayetçi değilim

Babacan dilekçeyi verdi: Gezi davasında şikayetçi değilim
DEVA lideri Ali Babacan, Gezi davasında kararın açıklanmasından 2 ay sonra dilekçe vererek sanıklardan şikayetinin olmadığını belirtti.

Daha onca yaptığı açıklamalarda Gezi Davası'nda şikayetçiler arasında olmadığını, eylemler sırasında hükümette bakan olduğu için isminin müştekiler arasında geçtiğini açıklayan DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, mahkemeye resmen dilekçe verdi.

Bianet'ten Hikmet Adal'ın haberine göre dilekçeyi kaleme alan Babacan'ın avukatı Hüseyin Kaderoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçede müvekkilinin mağdur veya suçtan zarar gören sıfatının olmadığını söyledi.

Kaderoğlu, “yargılama konusu edilen suç isnatları arasında ‘hükümete karşı suç’ olması dolayısıyla Ali Babacan’ın isminin dosyada yer aldığını tahmin ettiklerini” ekledi.

Bu durumu Ali Babacan’ın birçok kez medyada beyan ettiğini ifade eden Kaderoğlu “Müvekkilinin soruşturma ve kovuşturma aşamalarının hiçbir safhasında mahkemeye mağdur olduğunu, zarar gördüğünü, yargılanan kişilerden şikayetçi olduğunu belirtmediğini” ifade etti.

Buna karşın gerekçeli kararda Ali Babacan’ın isminin olduğunu belirten Kaderoğlu, müvekkilinin isminin listeden çıkartılmasını istedi. “Dosyada müvekkilimin iradesi hilafına yer alan ‘mağdur’ sıfatının kaldırılmasını talep ederim” dedi.

Ali Babacan, Gezi döneminde 61. hükümette Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı konumundaydı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Gezi döneminin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Haziran başında mahkemeye dilekçe vererek bir şikayetlerinin olmadığını söylemişti.

Davutoğlu’nun avukatı Ahmet Başçı mahkemeye sundukları dilekçede “Müvekkilimiz bu dosyayla ilgili olarak bu zamana kadar herhangi bir şikayette ve beyanda bulunmamış, taraf olmamıştır” demişti.

Gündem