Bakan Karaismailoğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiasına yanıt: "Elmayla karpuzu karıştırıyorlar"

Bakan Karaismailoğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiasına yanıt: "Elmayla karpuzu karıştırıyorlar"
Bakan Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun '6 milyarlık yolsuzluk' iddiasına cevap verdi "Cumhurbaşkanı ihaleye imza atmaz. Elmayla karpuzu karıştırıyorlar" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk TV yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '6 milyar liralık ihale yolsuzluğu' iddialarına yanıt verdi.  Karaismailoğlu "Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman hiçbir ihaleye imza atmaz. Cumhurbaşkanımız sadece yatırım programını onaylar. Bunu devlet tecrübesi olan herkes bilir. Bakanlar da imza atmazlar. Oradaki kağıdı göstererek yalan konuştu. Ana muhalefet partisi liderinin böyle bir yalana alet olmasına üzülüyorum tabii ki" dedi. 

Karaismailoğlu şöyle devam etti: "Sonuçta demokrasilerde ana muhalefet partileri ve genel başkanları önemli kişilerdir. Keşke ellerine verilen kağıda inanmayıp, teferruatlarını araştırsalardı. Maalesef yine boşa düşmüştür Sayın Kılıçdaroğlu, belki de kasıtlı verilmiştir bu belge.

İddia edilen şey; Bursa Hızlı Tren ihalesi. Böyle bir ihale var. Şu an Ankara-İstanbul arasında hızlı tren var. Bursalılar da hızlı treni çoktan hak ediyorlar. Onunla ilgili geçmişte yapılmış olan, iptal edilmiş olan ihaleler var. En kısa zamanda Bursalılar hızlı trene kavuşacak. 2018 yılında yapılmış olan ihale sadece Bursa Yenişehir Osmaneli arasında. Sadece 50 kilometrelik kısmı. Yenişehir Bursa arasındaki kısmında üst yapı işleri. 50 kilometresi hem altyapı hem üst yapı. Bunun yaklaşık maliyeti 3 milyar 200 milyon lira civarındadır. İhalede tutarsız ve uygunsuz teklifler çıktı. Mahkeme süreçleri çıktı. İdare de bu işi iptal etti, iş kapandı.

'ELMAYLA KARPUZU KARIŞTIRIYORLAR'

Ondan sonra yeni bir ihale süreci başladı. 106 km'lik ihale 201 kilometreye çıktı. Bursa'dan Bandırma'ya kadar uzadı iş. Yenişehir-Osmaneli arasında altyapı ve üstyapı istasyon eklendi. 7 istasyon ve 201 kilometreye çıktı ihalenin boyutları. İlk ihale 56 kilometre, 50 kilometre altyapı ve üstyapı. Toplamda 106 kilometre. İkinci ihalemiz, şu andaki mevcut ihalemiz Bandırma-Osmaneli arasında altyapı ve üstyapı işleri. Toplamda 201 kilometrelik hatta çalışma yapılmaktadır. Birazcık matematiği olan, devlet tecrübesi olan bu fiyatlar niye buraya çıktı bilir. 9.4 milyar TL'ye bu iş ihale ediyorlar. Elmayla karpuzu karıştırıyorlar."

KARAYOLLARI'NIN SORUMLULUĞU

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'daki kar esareti tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: "Bu tür doğal afetler ilk defa yaşanmıyor. İstanbul Belediyesi'nde bir kültür vardı. Ben 25 yıl İBB'de çalıştım. Bu işlerden sorumlu bir kişi olarak konuşuyorum. Siz oradaki kurumsal yapıyı dağıtırsanız, liyakatsız insanları doldurursanız tabii ki başarısız olacaksınız. Tabii ki sıkıntı yaşanmıştır Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de sorumluluğu vardır. Asıl sorumlu olan AKOM'daki kişilerdir. Eskilere baksalar her şey çözülecek. Kasım ayında tatbikatlar, simülasyonlar yapılırdı. Araçların nereye müdahale edeceği bellidir. Ama siz liyakatsız kişileri getirirseniz böyle bocalarsınız.

Vatandaş sıkıntı çekerken gözünüzün başka yerde olmaması lazım. İstanbul'un derdiyle dertlenmek lazımdır. Ne gerekiyorsa biz onlara da yardım ederiz. Biz onların açmadığı yollara bizim ekipleri gönderdik, yardım ettik. Biz kendi Karayolları uhdesindeki yolları açtıktan sonra oralara müdahale edildi.

Gündem