Bakan Koca: Sami Ulus, Dışkapı ve Onkoloji hastaneleri kapanmayacak

Bakan Koca: Sami Ulus, Dışkapı ve Onkoloji hastaneleri kapanmayacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sami Ulus, Dışkapı ve Onkoloji hastanelerinin kapanmayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından soruları cevapladı. Kısa süre önce açılışı yapılan Etlik Şehir Hastanesi'ne ilişkin konuşan Koca, yoğunluk durumunu değerlendirdi. Hastaneye açıktan atama da yapıldığını belirten Koca şu bilgileri verdi:

"Etlik Şehir Hastanesine hem bu açıktan atamayla birlikte çok sayıda hekimin ataması yapıldı hem de Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında da eksik olan branşları tamamlamak üzere yeni hekimler yerleştirilmiş oldu. Her geçen gün bir planlama dahilinde hekim ve personel takviyesi yapılıyor. Şu an günlük poliklinik sayısı 8 binlere ulaştı. Yılbaşında 20 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca mevcut hiçbir hastanemizi de kapatmıyoruz. Var olan hastanelerimiz mevcut yerlerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecekler. Bu söylediğim Sami Ulus için de geçerli, Dışkapı için de geçerli, Onkoloji için de geçerli."

YAŞLI KADINLA ALAY EDİLEN HASTANE

Sağlık çalışanlarının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerin kaydedildiği İçerenköy Özel Bayındır Hastanesinin durumuyla ilgili soru üzerine Koca, müfettişleri görevlendirdiklerini belirtti ve soruşturmanın disiplin kuruluna geçen hafta geldiğini aktardı. Koca, "İlgili sağlık çalışanlarının meslekten men edilme durumları değerlendirildi. Karardan sonra hastanenin nasıl yeniden hizmete açılacağı da netleşmiş olacak. Bizim açımızdan her sağlık tesisinin en erken sürede hizmete dönmesi esastır. Soruşturma tamamlandığında hastanenin nasıl hizmete gireceği de belirlenmiş olacak" diye konuştu.

'6 BİNE YAKIN KAMUYA DÖNDÜ'
Koca, "Hastane randevularına ilişkin yeni bir düzenleme olacak mı?" sorusu üzerine şu cevabı verdi: "Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azaldı. Biliyorsunuz kamuya dönen hekimlerimiz oldu. Yaklaşık 6 bine yakın hekim döndü. Sanıyorum onlar da önümüzdeki 3-4 hafta içinde göreve başlamış olurlar. Sorunun her geçen gün azalacağını söyleyebilirim. Bununla ilgili yeni birtakım tedbirleri de hızla alıyoruz."

Gündem