Bakan Soylu, Diyarbakır'da Kuran kursu açılışına katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hamo Ağa'ya selam getirdim

Bakan Soylu, Diyarbakır'da Kuran kursu açılışına katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hamo Ağa'ya selam getirdim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Kuran kursu açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bismil ilçesi kırsal Işıklar Mahallesi'nde 56 çocuğu, 300 torunu olan ve bölgede "Hamo Ağa" olarak bilinen Mehmet Arslan'ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan'ın 2020'de trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu "Muhammed Recai Arslan" adına yaptırdığı Kuran kursunun açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, "Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan beye Diyarbakır'da böyle bir törene iştirak edeceğimizi söyleyince hem Hamo Ağa'ya hem evlatlarına takdirlerini, tebriklerini, Allah rızasını kazanmak için attıkları adımı bu dünya ve öteki dünyada makbul olması dileklerini iletmemi istedi. Ben buradaki bütün dostlarımıza Cumhurbaşkanımızın selam, sevgi ve muhabbetlerini iletiyorum. Bu muazzam topluluk bir kuran kursunun açılışı vesilesiyle aynı zamanda hafızlık icazet töreni için bir araya geldi. Söz önemlidir ama hal duruşu daha önemlidir. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah öteki dünyada burada okunan Kuran-ı Kerim'ler, iyilikler olarak oradan devam edecek" dedi. (DHA)

Bakan Soylu, Diyarbakır'da kuran kursu açılışına katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hamo Ağa'ya selam getirdim

Gündem