Bartın'da selde 56 köpek öldü: Barınak sahibine 434 bin TL ceza

Bartın'da selde 56 köpek öldü: Barınak sahibine 434 bin TL ceza
Bartın'da selde yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Okçular köyündeki barınakta 300 köpek kurtarılırken 22’si yavru olmak üzere 56 köpek ise öldü.

Bartın'da 5 gündür etkili olan sağanakta, Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca beldelerinden gelen ırmak ile Ulus ilçesi ile Arıt bölgesinden gelen ırmak taşdı. Yalı mevkisi ve Kemerköprü Meydanı ile kentin birçok mahallesindeki ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Sular Kemerköprü, Orduyeri ve Asma köprülerini aştı.

BAŞKAN AKIN: 1998'DEN BU YANA İLK KEZ TAŞTI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Yaklaşık 5 gündür Bartın'da aralıksız yağan yağmur sonunda çok sayıda su taşkını yaşadık. Dünkü yağışın sonrasında Bartın kent merkezinden geçen ve 3 ayrı kolu olan Bartın Irmağı 1998 yılından bu yana ilk kez taştı. O yıllarda yaşanan sel afetinin sonrasında Bartın'da yapılan 3 baraj sayesinde büyük bir felaketten kurtulduk, diyebiliriz. Bartın Irmağı dün akşam saatlerinden itibaren yaklaşık 8 metre yükseldi. Birçok mahallede ev ve iş yerinin alt katını su bastı. Yalı mevkisi ve Kemerköprü meydanından akan Bartın Irmağı'nın etrafından bütün iş yerleri sular altında kaldı. Şu anda 135 ev iş yerine su girdi" dedi.

bartin.jpg

KOZCAĞIZ'DA 1 EV YIKILDI, 10 EV TAHLİYE EDİLDİ

Bartın’ın Kozcağız beldesindeki Kozcağız Barajı’nın tahliye tünellerinden sular bırakıldı. Kavaklık Mahallesi’nde gece sular yükselirken, Kemal Ünal’a ait 4 katlı bina ise çöktü. Bina daha önce tahliye edildiği için can kaybı ya da yaralanma olmadı. Mahallede bulunan 10 ev de tahliye edildi. Yağışlar nedeniyle Kozcağız'da 50 iş yeri ve evi su bastığı belirtildi.

300 KÖPEK GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

Bartın’ın Okçular köyünde topladığı yardımlarla Sevim Arkan’ın bir arazide beslediği sahipsiz köpeklerin bulunduğu barınaklar sel suyuyla doldu. Selden etkilenen köpeklerin sesini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Barınağın bulunduğu alana gelen Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışması yaptı. 300 köpek güvenli bölgeye alınarak, Bartın Hayvan Barınağı'na götürüldü, 22’si yavru olmak üzere 56 köpek ise öldü.

bartinson.jpg

Hayvanların ölümüyle ilgili olarak barınağın sahibi Sevim Arkan’a Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 434 bin TL idari para cezası kesildi. (DHA)

Gündem