Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı uçağını kullanmasına tepki: Pilot rahatsızlanmazsa haberimiz olmayacaktı

Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı uçağını kullanmasına tepki: Pilot rahatsızlanmazsa haberimiz olmayacaktı
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Pilot rahatsızlanıp Bilecik'e inmese, AK Parti Genel Başkan Vekilinin Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle Bursa'ya gittiğini millet bilmeyecekti" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve beraberindekileri dün Ankara'dan alıp Bursa'ya götüren olan helikopterin birinci pilotu, Bilecik semalarındayken rahatsızlandı.

Helikopterin ikinci pilotu, yapılan görüşmelerin ardından Yıldırım ve beraberindekileri Bilecik Jandarma Tugay Komutanlığı pistine indirdi.

Göğüs ağrısı şikayeti olan birinci pilot, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eskişehir’de özel bir hastaneye sevk edilerek tedaviye alındı. Pilotun durumunun iyi olduğu ve gözlem altında tutulduğu belirtildi.

Yıldırım ve beraberindekilerin Cumhurbaşkanlığı uçağını kullanmasına CHP'den tepki geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Devleti, parti ve şahsi malı gibi kullanan, yetim hakkı yiyenlerin günahı vebali büyük! Pilot rahatsızlanıp Bilecik'e inmese, AK Parti Genel Başkan Vekilinin Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle Bursa'ya gittiğini millet bilmeyecekti! Gerçekten inanıyor ve utanıyorlarsa bu da ilahi adalet!” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı mı oldu da Cumhurbaşkanlığı helikopteri ile geziyor? Vatandaşların tamamının parasıyla AKP mitingi yapıyorlar, yetmiyor Cumhurbaşkanlığı makamını partilerinin propagandasına alet ediyorlar. Devlet hiç bu kadar ayağa düşmemişti” paylaşımında bulundu.

ekran-resmi-2022-07-03-14-36-00.pngekran-resmi-2022-07-03-14-36-00.png

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise şöyle dedi: "AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığına ait helikopter ile neden seyahat eder? Parti Devleti? Milletin hakkını çatır çatır yiyorsunuz. YAZIKLAR OLSUN!!!"

ekran-resmi-2022-07-03-14-35-19.png

Gündem