Boğaziçi Üniversitesi'nden, skandalı ortaya çıkaran Prof. Dr. Tuğcu'ya "ek uzaklaştırma"

Boğaziçi Üniversitesi'nden, skandalı ortaya çıkaran Prof. Dr. Tuğcu'ya "ek uzaklaştırma"
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Boğaziçililerin kişisel verilerinin bir firma ile paylaşıldığını ortaya çıkarmasının ardından 3 öğretim görevlisiyle birlikte haziran ayında görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. Tuna Tuğcu için 3 aylık ek uzaklaştırma kararı verdi.

Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Boğaziçililerin kişisel verilerinin bir firma ile paylaşıldığını ortaya çıkarmasının ardından 3 öğretim görevlisiyle birlikte haziran ayında görevden uzaklaştırılmıştı.

EK UZAKLAŞTIRMA KARARI

16 Haziran 2022’de Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyım Naci İnci yönetimi tarafından görevden uzaklaştırılan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu hakkında üç ay daha uzaklaştırma kararı verildi.

Tuğcu, akademisyenlere bugün bir e-posta göndererek hakkındaki ek uzaklaştırma kararını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) üyesi dört öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Emre Otay, Prof. Dr. İbrahim Semiz ile beraber görevden uzaklaştırılmıştı.

Akpınar, Otay ve Semiz 8 Temmuz günü göreve iade edilmişti.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) üyesi dört öğretim üyesi görevleri gereği Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan veri güvenliği skandalını ortaya çıkarmışlardı.

Gündem