Boğaziçi WhatsApp grubuna sızdığı iddia edilen Topal'ın istifası istendi

Boğaziçi WhatsApp grubuna sızdığı iddia edilen Topal'ın istifası istendi
Boğaziçi mezunlarının kurduğu WhatsApp grubuna İngiltere kodlu bir telefonla katıldığı ve kendini "Ali Kemal" adıyla tanıttığı belirtilen Boğaziçi Üniversitesi'nde genel sekreterlik görevini yürüten Hasan Fehmi Topal'ın istifası istendi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde genel sekreterlik görevini yürüten Hasan Fehmi Topal'ın İngiltere'deki Boğaziçi mezunlarının kurduğu WhatsApp grubuna İngiltere kodlu bir telefonla katıldığının ve kendini "Ali Kemal" adıyla tanıttığının ortaya çıkmasının ardından 9 mezun grubu basın açıklaması yayımladı. Açıklamada Hasan Fehmi Topal'a istifa çağrısı yapıldı.

halktv.com.tr'nin haberine göre açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği gibi, yolsuzluk şüphelisi Faruk Yakaryılmaz’ın Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak işe başlaması sonrasında üniversite veri ve sunucuları siyasi iktidara yakın özel şirketlerin erişimine açıldı. Yaşanan veri güvenliği skandalına dair Whatsapp grubunda yaptığı yazışmalarda ‘Ali Kemal’ sahte ismini kullanan Topal, mezunlara karşı tehditkar ifadeler kullandı, onlardan istihbarat almaya çalıştı ve veri güvenliği skandalını deşifre eden akademisyenlere ve çalışanlara mesnetsiz suçlamalar yöneltti.

Liyakat, dürüstlük, güvenilirlik ve iyi niyet gibi üniversitemizin temel değerlerini benimsemediği açık olan Topal’ın ve başta Naci İnci olmak üzere diğer kayyumların üniversitemizde bir gün daha kalmasına tahammülümüz yok. Yurtiçi ve yurtdışı mezunları olarak, diğer kayyumlarla birlikte Hasan Fehmi Topal’ı derhal istifaya çağırıyoruz."

İmzacılar:

BÜİM, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi

BOYUT, Boğaziçi Üniversitesi Yurtdışı Topluluğu

BÜMEDeğer, Boğaziçi İçin Değer

Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar

Berlin Boğaziçi Dayanışması

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Birleşik Krallık

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Amerika Birleşik Devletleri

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Kanada

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Avustralya

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde genel sekreterlik görevini yürüten Hasan Fehmi Topal'ın İngiltere'deki Boğaziçi mezunlarının kurduğu WhatsApp grubuna İngiltere kodlu bir telefonla katıldığını ve kendini "Ali Kemal" adıyla tanıttığı öne sürüldü. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Özgün Emre Koç, Twitter hesabından konuya dair bir dizi paylaşımda bulundu.

Koç, istihbarat amacıyla iletişim grubuna katıldığını belirttiği Topal için "Topal'ın bu gayretkeşliğinin, geçmişindeki bir referansla bağı olabilir mi sorusu geliyor akla. Çünkü kendisi WikiLeaks'teki epostalarda Berat Albayrak'a yönetici asistanı olarak önerilmiş" değerlendirmesini yaptı.

Gündem