Tanju Özcan, zamlara tepki olarak ampul kırdı, AKP'li Meclis üyesi Özcan'a "Akıl yoksunu" dedi

Tanju Özcan, zamlara tepki olarak ampul kırdı, AKP'li Meclis üyesi Özcan'a "Akıl yoksunu" dedi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; elektrik, doğal gaz ve akaryakıt ürünlerine gelen zamlara, Belediye Meclisi toplantısında ampul patlatarak tepki gösterdi. Özcan, "Artık bu ampulden vazgeçelim. Şöyle kıralım ampulleri, yolumuza daha tasarruflu olanıyla devam edelim" dedi.

Bolu Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, elektrik, doğal gaz ve akaryakıt ürünlerine gelen zamlara tepki gösterdi.

Eline iki farklı ampul alan Özcan, “Artık bu hükümetin maliyeti bize çok fazla olmaya başladı. Size materyalle anlatayım. Elimde iki tane ampul var. Bu ampul 200 wattlık, saatte 200 watt yakıyor. Verdiği enerji kendini ışıtmaktan aciz. Şu ampul 30 watt. Yani bunun 7’de 1’i kadar yakıyor ama verdiği enerji daha fazla” dedi.

Bu sırada, elindeki bir ampulü yere fırlatan Özcan, “Bu ampul artık bize, vatandaşa, garibana yük olmaya başladı. O yüzden diyorum ki ben; artık bu ampulden vazgeçelim. Şöyle kıralım ampulleri, yolumuza daha tasarruflu olanıyla devam edelim” dedi.


Gazete Duvar'dan Ahin Aslan'ın aktardığına göre Özcan'ın duvara ampul fırlatması ve ampulün patlaması üzerine bazı meclis üyeleri ve salondaki misafirler çıkan sesten korktu. Özcan, daha sonra oturuma ara verdi.

Dilek ve temenni bölümünde söz alan AKP Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Tanju Özcan’ın Düzce ziyaretine ve ampulü yere atarak kırmasına tepki gösterdi.

Sözlerine “Düzce’de yaptığınız açıklamada ve az önce yaptığınız hareketten dolayı size şahsınıza geri zekalı demek isterdim ama hakaret içerebilir diye zeka yoksunusunuz. Siz kullandığınız kelimelere dikkat ediyor musunuz” ifadelerini kullandı.

Özcan, “ Ne demek geri zekalısınız ya. Uğur Bey hemen kürsüyü ve toplantıyı terk etmeni talep ediyorum. Gönderin görevlileri. Çağırın zabıta arkadaşları çıkarın. Mikrofonu kapatın. Haddini bil. Terbiyesiz. Biz burada halkın iradesiyiz” diye konuştu.

Zabıtalar tarafından kürsüden alınan Akbay, yerine oturmak isterken Tanju Özcan, “Uğur Bey zorluk çıkarmayın. Arkadaşların suçu yok, görevlerini yapıyorlar. Talimatı ben veriyorum. İç tüzüğü hatırlatmıştım daha önce. Uğur Bey yerinize oturun demedim“ diye konuştu.
Ardından görevli zabıtalar eşliğinde AKP'li meclis üyeleri meclis salonunu terk etti.

 (ANKA/Gazete Duvar)


Gündem