Bozdağ: Türkiye, verilen sözlerin tutulmamasında şampiyon

Bozdağ: Türkiye, verilen sözlerin tutulmamasında şampiyon
Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye'nin NATO politikasını savunurken "Bize verilen sözlerin tutulması, sözden daha kıymetlidir çünkü Türkiye, kendisine verilen sözlerin tutulmamasında adeta şampiyon durumda" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada iktidarın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkinpolitikasının doğru olduğunu şu sözlerle savundu:

"Esasında Türkiye'nin tutumunda herhangi bir sorun ya da sıkıntı yoktur. Türkiye doğru bir tutumu takınmıştır. Kıbrıs Harbi'ni yaşadık. Biz NATO üyesiydik. O zaman Yunanistan NATO üyesi değildi. Bir dünya bize, NATO dahil ambargo uyguladı. Suriye'deki yaşanan olaylarda, Türkiye'nin topraklarına her gün bombalar düşerken ve Suriye sınırından ülkemize insanlar ölümle yaşama tercihi arasında bırakılırken 'Yasak bölge ilan edin' dedik, etmediler. 'NATO üyesiyiz destek verin' dedik, destek vermediler. Şimdi Ukrayna'ya her şeyi veriyorlar. Geçmişe bakın. Biz NATO üyesiydik, şimdi Ukrayna NATO ülkesi değil. Her şeyi veriyorlar ama NATO üyesi olan Türkiye'ye hiçbir şey vermiyorlar. Bizim bunu görmemiz geçmişte Yunanistan'ın alınma sürecini de hatırlayarak, önümüze ona göre bakmamız lazım. Bize verilen sözlerin tutulması, sözden daha kıymetlidir çünkü Türkiye kendisine verilen sözlerin tutulmamasında adeta şampiyon durumda." (DHA)

Gündem