Camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna soruşturma

Camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna soruşturma
Gaziantep'in Suriye'ye sınır olan Karkamış ilçesinde, camilerden Suriye askeri harekat düzenleneceği yönünde yapılan anonsla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gaziantep'in Suriye'ye sınır olan Karkamış ilçesinde, camilerden Suriye askeri harekat düzenleneceğine dair anons yapıldı. Anonsta "Birazdan kahraman Türk ordusu, PKK'ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın, dikkatli ve tedbirli olsun" dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, olağandışı bir durum olmadığını ve sorumlu görevliler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Vali Gül "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2022-08-17-06-21-28.png

SOYLU: MAKSADINI AŞMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölcük'te düzenlenen 17 Ağustos Deprem Anması programından ayrıldığı sırada Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde camilerden yapılan anonslarla ilgili açıklamalarda bulundu. Anonsların maksadını aştığını söyleyen Soylu, "Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda biraz önce vali beyle konuştum. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece anladığım kadarıyla ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var, ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde, buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmaları. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum" dedi.

Gündem