CHP, elektrik faturasını torba dolusu parayla ödedi

CHP, elektrik faturasını torba dolusu parayla ödedi
Ocak ayında elektrik faturalarına yapılan fahiş zamlara dikkat çekmek için il binalarına gelen faturayı ödemeyeceklerini açıklayan CHP Bursa İl Başkanlığı’nın elektrikleri kesilmişti. CHP’liler, faturayı içinde 5 TL’lik banknotların bulunduğu bir torba parayla ödedi.

Ocak ayından itibaren elektrik faturalarına gelen fahiş zamlara karşı CHP Bursa İl Başkanlığı, binalarına gelen faturayı ödemeyeceklerini açıklamıştı. Gaz lambaları eşliğinde basın toplantısı düzenleyen CHP’liler dün Limak Elektrik’in önüne giderek faturalarını 5 TL’lik banknotlarla ödedi.

Limak Elektrik önünde konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ocak ayında 3 bin 440 lira gelen faturalarının bir ay sonra zamlı tarifeyle beraber 11 bin 351 liraya yükseldiğini söyledi. Karaca, şöyle devam etti:

“AKP iktidarı 20 yıldır ülkemize yaşattığı karanlığı partimize de yaşatıyor. Elektriğimizi kestiler, kessinler sorun değil. Biz orada karanlıkta da kalırız, gaz lambalarıyla da basın açıklamamızı yaparız, yaptık. Ancak şu var ki yaşadığımız döneme emsal teşkil edecek ve en iyi anlatacak bir tablodur CHP’nin elektriklerinin kesilmesi. AKP iktidarı bugün zam şampiyonudur. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar bu kadar ağır zam ve zulüm altında vatandaşları ezilmemiştir. Hiç kimsenin inanmadığı resmi TÜİK’in rakamlarıyla bile yüzde 60’ın üzerinde ama pazarlarda yüzde 200-300 enflasyon var. Gelir dağılımındaki adaletsizlikten bahsettiler, ülkenin yarısını asgari ücretle geçinmeye mahkûm ettiler."

(ANKA)

Gündem