CHP’li Emir’den Bakan Ersoy’a ‘Fuat Oktay’ sorusu: Keman sanatçıları zorla mı getirildi?

CHP’li Emir’den Bakan Ersoy’a ‘Fuat Oktay’ sorusu: Keman sanatçıları zorla mı getirildi?
CHP’li Murat Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlunun nikâhında karşılama müziği çalan keman sanatçılarının Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli olduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay, Ankara’da 5 Eylül’de düzenlenen nikâh töreni ile Zeynep Oktay ile evlendi.

Çiftin nikâh töreninde karşılama müziği çalan keman sanatçılarının Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli olduğu, törende zorla görevlendirildikleri iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise söz konusu iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Fuat Oktay’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na iki ayrı önerge sunan Emir, keman sanatçılarının hangi kriterlere göre seçildiğini sordu.

‘İDDİALAR AYDINLATILMALI’

Konuya ilişkin iddiaların bir an önce aydınlatılması gerektiğine dikkat çeken Emir, “Eğer iddialar doğruysa Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, devlet erkânının şahsi işlerinde kullanılabilirler mi? Böylesine keyfi ve tüm bürokrasi kurallarını hiçe sayan uygulamaya kimlerin de izin verdiği araştırılmalı ve ortaya çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gibi bir makamda bulunan kişinin de böyle bir uygulamaya müsaade etmemesini bekleriz" diyen Emir, "Ancak, devlet yönetimindeki keyfilik ve hoyratlık kamunun her kademesine o kadar yayıldı ki, AK Parti kadroları artık her usulsüzlüğü, her keyfiliği kendilerine hak görüyorlar” dedi.

‘TALİMATLA MI GÖREVLENDİRİLDİLER?’

CHP’li Emir, Meclis Başkanlığı’na verdiği iki ayrı önergede Fuat Oktay ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti:

- Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının Fuat Oktay’ın oğlunun nikâh töreninde görevlendirildiği iddiası doğru mudur? Doğruysa, sanatçılara bu talimat kim veya kimler tarafından verilmiştir?

- Söz konusu sanatçılar hangi kriterlere göre seçilmiştir?

- Bu sanatçılara emeklerinin karşılığı olarak herhangi bir ücret ödenmiş midir?

- Geçtiğimiz yıllarda benzer bir uygulama yapılmış mıdır?

- Düğünde çalan sanatçılar talimat ile mi yoksa gönüllülük esasına göre mi gelmişlerdir?

Gündem