CHP'li Yurter Özcan, Nedim Şener'in CNN Türk polemiğindeki şikayeti nedeniyle gözaltına alınmış

CHP'li Yurter Özcan, Nedim Şener'in CNN Türk polemiğindeki şikayeti nedeniyle gözaltına alınmış
İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Özcan'ın gözaltına alınma nedeninin, Nedim Şener ile yaşadıkları tartışmadan kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı açıklandı.

Yurter Özcan'ın gözaltına alınma nedeninin, Nedim Şener ile CNN Türk hakkında yaşadıkları tartışmayla ilgili olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, CHP'nin CNN Türk'ü boykot etme kararının ardından sosyal medya üzerinden CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ı hedef almıştı. Şener, Özcan için, "Bak şerefsiz CHP’li Yurter Özcan, senin orada FETÖ’cülerle ne haltlar yediğini kendin anlatıyorsun zaten. Şimdi azıcık onurun varsa, hapisten çıkmam için kim nereye gitmiş açıkla. Seni böyle bırakmam şerefsiz yalancı" derken, Yurter Özcan da Şener'e, "İktidar yalakası, benden Türkçesini istediğin raporun 2009 Cumhuriyet gazetesi manşetiydi bu. Korku hafızana kötü gelmiş. Şerefsiz CHP’li hakaretinin bedelini de ödeyeceksin. Bunu unutma" ifadelerini kullanmıştı.

Yurter Özcan da Şener'e, "İktidar yalakası, benden Türkçesini istediğin raporun 2009 Cumhuriyet gazetesi manşetiydi bu. Korku hafızana kötü gelmiş. Şerefsiz CHP’li hakaretinin bedelini de ödeyeceksin. Bunu unutma" diye yanıt vermişti.

Özcan'ın açtığı hakaret davası, Temmuz 2021'de sonuçlanmış, Nedim Şener, 7 bin 500 TL tazminata mahkum olmuştu.

Yurter Özcan, serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gözaltına alınmasının bu olayla alakalı olduğunu açıkladı. Özcan, “5 saat gözaltında kaldıktan sonra, ifade verip serbest kaldım. Nedim Şener 2 sene önce aramızda geçen ve kendisini 7500 TL tazminata mahkum ettirdiğim Twitter üzerindeki tartışmadan dolayı beni Savcılığa şikayet etmiş. Ancak bu şikayet ile ilgili ifade vermem için bana bir tebligat ne ABD ne de Türkiye adresime asla gelmedi. Tebligat gelse zaten ifade verirdim. Tazminat kazandığım bir olaydan dolayı, 2 sene sonra gelen bir şikayet için ifade vermekten niçin kaçayım? Takdir kamuoyuna aittir” dedi.

HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Türkiye ve ABD tarafından kara para aklama soruşturması kapsamında Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Yurter Özcan "Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkarmış" dedi.

Saat 16.20'de havalimanına inen ve 10 dakika sonra pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınan Özcan, hakkında 'yakalama kararı' olduğuna dair bilgi verdiklerini ve ifadesi alınmak üzere havalimanı karakolu dışında farklı bir birime götürüldüğünü söyledi.

Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ramazan Bayramı için ABD’den geldiğim İstanbul’a giriş yaparken havalimanında gözaltına alındım. Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkartmış. Henüz detayları bilmiyorum. İfade vermeyi bekliyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem