Cinsel istismar sanığı öğretmene iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis

Cinsel istismar sanığı öğretmene iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis
Bolu'da , bateri eğitimi verdiği 16 yaşındaki  N.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan müzik öğretmeni Cihat Karaaslan, iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

Dava dosyasında göre olay iki yıl önce  müzik öğretmeni Cihat Karaarslan'a ait evde meydana geldi.  N.K. ve ailesi, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce Cihat Karaarslan hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı.
Karar duruşmasında Karaarslan,   suçlamaları kabul etmeyerek, “N.K. ile bateri kursunu tamamladıktan sonra kendisini evime davet ettim. Evde kendisi fazla kalmadı. Biraz sohbet ettikten sonra evden ayrıldı. Kendisine kesinlikle tacizde bulunmadım. Bu bir iftiradır” diye konuştu. 

N.K. de şunlarnı söyledi: “Kendisinden bateri kursu alıyordum. Olay günü beni evine davet etti. Önce kabul etmedim. Kendisine güvenerek daha sonra teklifini kabul ettim. Evine gittik ve beni yatak odasına götürüp buruda cinsel tacizde bulununca korkumdan hemen evden çıkıp gittim. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.


Mahkeme heyeti, suçu işlediği kanaatine vardığı Cihat Karaarslan'a iyi hal indirimi de uygulayarak 6 yıl 8 ay hapis ve karşı tarafa 10 bin 250 lira vekalet ücreti ödenmesi kararı verdi.  (DHA)

Gündem