Davutoğlu, Erdoğan'ın 'onaylamam' dediği siyasi ahlak yasasını hatırlattı: Bütün AK Partililerin mal varlığı araştırılsın

Davutoğlu, Erdoğan'ın 'onaylamam' dediği siyasi ahlak yasasını hatırlattı: Bütün AK Partililerin mal varlığı araştırılsın
Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında, başbakanlığı döneminde 'Siyasi Ahlak Yasası'nı Meclis'e sevk ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "onaylamam" dediğini anlattı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına katıldı. Davutoğlu, programda "Bütün AK Partililerin mal varlığı araştırılsın, meydan okuyorum. Benim oğlumu ve damadımı kimse tanımaz. Devlet böyle yönetilir" ifadesini kullandı.

AKP'lilerin mal varlıklarına ilişkin siyasi ahlak yasasını Meclis'e gönderdiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi onaylamadığını belirten Davutoğlu, "İl başkanları, ilçe başkanları; hepsinin mal varlıkları araştırılsın. Meydan okuyorum. Çekineceğim bir şey yok benim. Benim karşıma provokatörler çıkarıp da üstüme salıp da niye davaya ihanet ettin. Hayır, Cumhurbaşkanı bizi yalnız bıraktı. Benim oğlumu ve damadımı kimse tanımaz. Devlet böyle yönetilir. Siyasi ahlak yasasını Meclis'e sevk ettim, Cumhurbaşkanı onaylamam dedi" ifadelerini kullandı.

"DÜRÜST İNSANLARA RÖVANŞİST YAKLAŞMAYIN"

DP lideri Gültekin Uysal’ın "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetine ilişkin konuşan Davutoğlu, "6 lider birbirimizle açık yüreklilikle konuşmazsak masaya zarar veririz. Mesele biz isek her türlü hesabı vermeye hazırım ama bizimle olan hesap AK Parti'nin geniş kitlelerini korkutmamalı, ürkütmemeli. Ülkenin iyiliğini düşünüyorsanız dürüst insanlara rövanşist yaklaşmayın" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak sorusuna ilişkin Davutoğlu, "Seçime kadar cumhurbaşkanı adaylığını konuşmayacağız. Bu masanın ilkelerini ortaya koyması lazım. Önemli olan en fazla sayıda milletvekilinin girişini sağlamak. Meclis'teki çoğunluğu almak cumhurbaşkanlığını almak kadar önemli" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem