Demirtaş: "Yandaş müteahhitler, TÜGVA’cılar doktorların yerine atansın, pudra şekerciler anestezi uzmanı olsun"

Demirtaş: "Yandaş müteahhitler, TÜGVA’cılar doktorların yerine atansın, pudra şekerciler anestezi uzmanı olsun"
Edirne Cezaevi'nde aynı hücrede kalan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlar için "Gidiyorlarsa gitsinler" sözü için Twitter hesaplarından açıklama yaptı.
Edirne Cezaevi'nde aynı hücrede kalan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlar için "Gidiyorlarsa gitsinler" sözüne tepki göstedi.

MIZRAKLI: GİDECEK OLAN BİZ DEĞİLİZ

Twitter hesabından paylaşım yapan Mızraklı şöyle dedi: "Sevgili hekim meslektaşlarım, sahip olduğumuz bilgi, beceri, ustalık, sanatkarlık sadece bize ait değil. Emeğin bir kısmı bize ait olsa da üstümüzde emeği olan, katkısı olan, dolayısıyla hakları olan kocaman bir halk var. Yurt dışına gitmeyi kendi adıma sadece eğitimi tamamlayıp geri dönmek üzere kabullenebilirim. Zorluklar karşısında biraz daha dişimizi sıkalım. Yarınlar iyi, güzel insanlarındır. TTB’nin dediği gibi, gidecek olan biz değiliz. İlk seçimde arkalarına bile bakmadan kimin gideceğini göreceğiz."

Demirtaş da Mızraklı'nın tweet'ini alıntılayarak, "Dr. Selçuk Hocama katılıyorum. İki gündür hücrede tartışıyoruz. Bu doktorlar da çok oldular artık, giderlerse gitsinler" dedi. Demirtaş şöyle devam etti:

"Bir gece yarısı kararnamesiyle tüm yandaş müteahhitler, taşeronlar, TÜGVA’cılar falan doktorların yerine atansın. Pudra şekerciler, hipokrat yemini ettirilip anestezi uzmanı olarak göreve başlatılsın.
Ha, bütün hastaların böbreklerini, dalaklarını hemen çalarlar, o ayrı. O kadarı da olsun artık. Sonuçta çalmadan çalışamıyorlar.

Ayrıca yüzünüze gözünüze dursun ülkede kişi başına bir doktor düşüyor, ki bana düşen doktoru hücreme aldılar. Üstelik hem milletvekili hem belediye başkanı.

Bu arada, hoş geldin Dr. Selçuk Mızraklı Hocam. Mücadeleye birlikte devam. Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim."

Gündem