DEVA Partili Rızvanoğlu: Gönlümüzden geçen aday Babacan

DEVA Partili Rızvanoğlu: Gönlümüzden geçen aday Babacan
DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Rızvanoğlu, "Genel Başkanımızın bu ülke için çok önemli çalışmaları olmuştur. Bizim gönlümüzden geçen aday Ali Babacan’dır" dedi.

DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık sürecini, DEVA Partisi’nin diğer ittifaklara olan tutumunu, Erdoğan’ın Babacan’a yönelik söylemlerini, DEVA Partisi'nin HDP listelerinden TBMM’ye girebileceği iddiasını değerlendirdi. Gazete Duvar'dan Özlem Kara'ya konuşan Rızvanoğlu, "DEVA Partisi’nin seçim dönemiyle ilgili yaptığı çalışmalarda oturduğu tek masa Altılı Masa. Bunun altında, sağında, solunda başka birisi yoktur. HDP Meclis'teki bir partidir. Biz tabii ki Meclis'teki bir parti ile görüşüyoruz. Aralarda sohbetimiz de oluyor, kurullar da görüşüyor ama bu görüşmeler, bir seçim görüşmesi değildir. Bu Meclis'teki herhangi bir partiyle görüşmekle sınırlı bir görüşmedir. Biz zaten bir masadayız. Etik olarak da o masa dışındakilerden habersiz başka bir masada oturuyor olmamız imkansızdır" dedi.

"Geçiş sürecinin yönetimi ve uzlaşı metinleri de 30’unda açıklandığında, Altılı Masa’nın ne yaptığını vatandaşlar olarak öğreneceğiz" diyen Rızvanoğlu "Adaylık süreci birkaç hafta önce Genel Başkanımızın bize fikir sorması ile başladığı bir süreç. Sonuçta herkes kendi fikrini söyledi. Ancak diğer partilerin süreçlerini bilmiyorum. DEVA Partisi gönüllüsü olarak söylüyorum, herkesin gönlünden geçen kendi genel başkanıdır. Bizim gönlümüzden geçen de Ali Babacan’dır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem