teyit.org duyurdu: Spiker Alper Bakırcıgil adına açılan hesap sahte

teyit.org duyurdu: Spiker Alper Bakırcıgil adına açılan hesap sahte
Spiker Alper Bakırcıgil'in TRT ile ilişiğinin kesildiği iddialarına kaynak olan Twitter hesabı sahte çıktı.

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası maçında dünya kupalarındaki en erken golün Hakan Şükür'e ait olduğunu hatırlattığı için maç yayınından alındığı belirtilen spiker Alper Bakırcıgil'in TRT'yle ilişiğinin kesildiği öne sürülmüştü. Bu iddiananın kaynağı da Alper Bakırcıgil adına bir hesaptan atılan tweet'ti. Ancak teyit.org bu hesabın sahte olduğunu açıkladı. Teyit'teki habere göre aynı hesap daha önce sanatçı Oya Başar ve TRT Haber spikeri Deniz Demir'i taklit etmişti.

Hesabın eski kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımlara halen erişilebiliyor.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: "TRT’de 2022 Dünya Kupası Kanada - Fas maçının spikeri Alper Bakırcıgil'in yerine, devre arasında başka bir spiker yayına devam etti. Bakırcıgil'in dünya kupalarında en erken golün Hakan Şükür'e ait olduğunu hatırlatması nedeniyle yayından alındığı öne sürüldü. Ancak spiker değişikliğinin nedeni net değil.

Bunun üzerine Twitter’da @alperbakircgl kullanıcı adlı hesaptan paylaşımlar geldi. Kısa sürede binlerce etkileşim alan paylaşımlarda Bakırcıgil’in TRT’den ilişkisinin kesildiğini açıkladığı öne sürüldü.

Ancak Teyit'in haberine göre tesaptan paylaşılan gönderiler hesabın daha önce başka tanınmış isimlerin kılığına girmiş sahte hesap olduğunu gösteriyor.

Örneğin 12 Ekim tarihli paylaşım daha önce oyuncu Oya Başar ve TRT Haber spikeri Deniz Demir’i taklit ederken de atılmıştı. Paylaşımın üzerine tıkladığımızda @oyabasar34 kullanıcı adı görünüyor.

teyit.org.'un incelemesinin tamamı

Spor