Emekli polislerden 3600 ek gösterge eylemi

Emekli polislerden 3600 ek gösterge eylemi
Emekli polisler, 3600 ek göstergenin tüm emniyet mensuplarına uygulanması talebiyle Ankara Ulus'ta eylem yaptı. Emekli polisler, tahsil farkı gözetmeksizin 3600 ek göstergenin uygulanmasını istiyor.

Emekli polisler, tüm polislere 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle Ankara’da toplandı. Emekli polislerin bayrak direğine astığı “Vatan sana canım feda” yazılı pankart, polisler tarafından indirilince protesto için emekli polisler hazırladıkları basın açıklamasını okumaktan vazgeçti.

"TAHSİL FARKI GÖZETMEKSİZİN 3600 EK GÖSTERGEYİ VERİN"

Bir emekli polis, eylemde yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Tahminim o ki Sayın Cumhurbaşkanımızı yanlış bilgilendiriyorlar. İsteğimiz şudur: Aynı, eşit iş yaptığımız ve İçişleri Bakanlığı’na bağlanan jandarma teşkilatına verildiği gibi, tahsil farkı gözetmeksizin intibak yasasını çıkarıp 3600 ek göstergeyi 800’den başlamak üzere 800, 600, 1200, 2200, 3000… 3000’lere zaten verecekler ama orada bir katakulli var. 3000 olanlara 3600’ü vermek çok kolay. Bunu herkes yapar. Önemli olan o intibak yasasını çıkarın. Ortalama yaş 70. Kaç sene daha acaba o maaşı alabilecekler? Bu bizim basın açıklamamız değil. Sadece buradan Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istedim. 3600 ek göstergeyi verecekseniz tahsil farkı gözetmeksizin verin. Yoksa istemiyoruz.

Basın açıklamasını yapmayacağız. Sebebini de söyleyeyim. Bizler, şanlı Türk polisi emeklileriyiz. Ama bu meydanda hak etmediğimiz muamelelerle karşılaştık. Ha eğer sorsanız herkes kendi işini yaptı. Diyecek bir şey var mı? Kamuoyunun taktirine bırakıyorum.”

"O SANDIKTA BİZ DE OY KULLANACAĞIZ"

Başka bir emekli polis ise şöyle konuştu:

bayrak direğine astığımız pankartta ‘Vatan sana canım feda’ yazılıydı. Ama maalesef o bayrak direğinden onu söktüler.

Bayrak direğinin yanında üç tane direk var, onlar bayrak direği de “Bu bir basın açıklaması değil. Yapmıyoruz, protesto ediyoruz. Oraya astığımız pankartta sadece bizim sosyal ve özlük haklarımız, 3600 ek gösterge talebimiz, masum bir talebimiz var. Ancak onu da söktürdüler. Unutmasın hiç kimse, polis emeklileri hiçbir partinin arka bahçesi değil ama polis teşkilatının ve polis emeklilerinin de oyu var. O sandıkta biz de oy kullanıyoruz.”

“AĞZA ALINMAYACAK HAKARETLER İŞİTTİK”

Yaşananları anlatan emekli polisler ise şunları söyledi:

Niyazi Saymaz: Bursa’da ikamet etmekteyim. 13 yıldır emekliyim. Biz, anayasal hakkımız olmasına rağmen Ankara’da emekli arkadaşlarımızla buluşmak üzere yola çıktık. Bursa’dan, Antalya’dan, İzmir’den, Manisa’dan, Trabzon’dan, her taraftan emekli arkadaşlarımız buraya intikal etti. Biz, hükümetten zam istemiyoruz. Sadece ve sadece 3600 ek göstergemizi ve intihar eden arkadaşlarımızın durumlarını gündeme getirmek üzere burada toplandık. Emniyet teşkilatındaki şu anda görev yapan emniyet müdürleri, bizi maalesef hoşgörüyle karşılamadılar. Ne kadar emekli de olsak biz polisiz, ağza alınmayacak hakaretler işittik. Biz, buraya, işitmeyen kulaklara sesimizi duyurmaya geldik. Maalesef burada görev yapan polisler, bize zor kullanmaktan vazgeçmediler. Birkaç arkadaşımızı gözaltına almaya çalıştılar. (ANKA)

Gündem