'Sedat Peker davasının gizli tanığı videosu' paylaşılmıştı, Emniyet'ten açıklama geldi

'Sedat Peker davasının gizli tanığı videosu' paylaşılmıştı, Emniyet'ten açıklama geldi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya üzerinden yapılan bir yayında "Sedat Peker dosyasının gizli tanığı konuştu" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya üzerinden yapılan bir yayında "Sedat Peker dosyasının gizli tanığı konuştu" iddialarına ilişkin gerekli yasal sürecin başlatıldığını bildirdi. Youtube'da yayın yapan Cevheri Güven, "Bu gizli tanığın başına bir şey gelmesi durumunda Sedat Peker'in iadesi çok kolay olur. Bu tanığın çok iyi korunması lazım" demiş, söz konusu ismin videosunu paylaşmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24.01.2023 tarihinde sosyal medya üzerinde yapılan yayınlarda Sedat Peker suç örgütü gizli tanığı olduğu beyan edilen bir şahsın bilgileri ve görüntüleri verilmiş ve bu şahıs üzerinden bazı iddialar dile getirilmiş ise de bahse konu şahıs hakkında İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulunca verilen herhangi bir koruma kararı olmadığı, adli yönden verilen kararların ise Bağımsız Yargı Organlarının yetkisinde olduğu; Söz konusu yayında geçen iddialarla ilgili olarak da gerekli yasal sürecin başlatıldığı, Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur." (DHA)

Gündem