Erdoğan: Biz geldiğimizde ambulans var mıydı arkadaşlar?

Erdoğan: Biz geldiğimizde ambulans var mıydı arkadaşlar?
Erdoğan "Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar? Doğru dürüst normal ambulans yoktu. Aynı şekilde ambulans helikopterlerimizi devreye soktuk. Böyle şeyler var mıydı?" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Ekonomideki dalgalanmaların geçiş sürecinin bedeli olduğunu söyleyen Erdoğan, “hizmet siyaseti” yürüttüklerini belirterek, kendilerinden önce doğru düzgün ambülans bile olmadığını savundu.

Seçim kanunundaki değişiklikleri öngören yasa değişikliği ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı, milli irade adına utanç verici, yüz kızartıcı tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EFENDİM FİYATLAR ŞUNLAR BUNLAR…”

"Döviz kurundaki, enflasyondaki, faizdeki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Biz durmadık çalışıyoruz. Efendim fiyatlar şunlar bunlar; sevgili vatandaşlarıma sesleniyorum, bakın durmuyoruz bütün bu yatırımları yaparken bunları özellikle zaman oluyor bakıyorsunuz PPP denilen 'yap işlet devlet'le bu adımları atıyoruz. Ama bunu da akılları almıyor. E öğren. Öğren de gel.

Bu yüklenici firmaların kendi imkanlarıyla yurt dışından veya kendi imkanlarıyla bütün bu yatırımı yapıp ondan sonra da yaptığımız ihaleyle 15-20 senede bunun bedelini devlet olarak ödüyoruz. Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor. Burada yüklenici firma bunu yapıyor belli bir ücretle geçen vatandaş bedelini ödüyor. Açık mı var, bu açığı da devlet o yüklenici firmaya ödüyor. Ama bütün bunlarla beraber süratle bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık.

“AMBÜLANS VAR MIYDI?”

"Şu anda burada tüm il başkanlarımız Allah için hemen hemen yatırımın eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? Siz de bu ilinizdeki tüm eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız.

Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar? Doğru dürüst normal ambulans yoktu. Aynı şekilde ambulans helikopterlerimizi devreye soktuk. Böyle şeyler var mıydı?

Bunları biz niye yaptık? İşte tıp bayramını yeni geride bıraktık. Çünkü biz milletimizi seviyoruz ona inanıyoruz. Dolayısıyla partimize de güveniyoruz. Çünkü biz bu kadronun gücünden kabiliyetinden yapabileceklerinden eminiz. Ama bütün mesele bunları halkımıza anlatacağız. İnsanoğlu unutur, ne yaparsanız yapın, bugün bilir yarın unutur. Onun için devamlı hatırlatmamız lazım. Bize gönül veren her bir kardeşimizle beraber olalım, gece gündüz çalışalım. Gerisinin çok kolay olduğunu, milletimizin yüreği ve kolları açık olarak bizi beklediğini ben şu anda görür gibiyim. Unutmayınız rabbimiz herkese çalıştığı kadarının olduğunu emrediyor. Biz gereken her şeyi yapacağız ondan sonra da hakkımızda hayırlısının tecellisi umuduyla ilahi iradeye teslim olarak tevekkül edeceğiz. Onun için niyet hayır akıbet hayır."

Yaşı 35'in altındaki gençlerimiz eski Türkiye'yi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterinde kavrayamayabilir. Elbette değişen dünyanın değişen şartların ve önceliklerin farkındayız. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini ısrarla anlatarak teknoloji ve  medya merkezli bu toplumsal iklimin hangi zeminin üzerinde yükseldiğini gençlerimize de gösterebiliriz.

“SEÇİM KANUNU DÜZENLEMESİ EN ÇOK CHP’Lİ VEKİLLERİ RAHATLATACAK”

Cumhur İttifakı olarak uzunca bir süredir hazırlıklarını yürüttüğümüz seçim kanunundaki değişikliklere ilişkin çalışmayı yüce meclisimizin takdirine sunduk. Seçmen kütüklerinin tanziminden yeni yönetim sistemimizle ilgili uyum hükümlerine kadar pek çok düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu teklifle ilgili detaylı açıklamaları arkadaşlarımız zaten kamuoyuyla paylaştılar.

Seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesinde gruplar halinde gözleri yaşlı boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu. Yeni düzenleme ile seçimlere katılmak için mecliste grup kurmak tek başına yeterli olmayacağı için siyasi mühendislik gayretlerinin ürünü bu tür taşınmalara artık ihtiyaç kalmayacak. Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı, milli irade adına utanç verici, yüz kızartıcı tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız."

CHP ittifakını geniş tabanlı göstermek için kendi mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partilerin adaylarına peşkeş çekiyordu. Meclis'e verilen teklifle bu garabetin de önüne geçilmekte CHP'lilerin kendi listelerine sahip çıkabilmelerine imkan sağlanmaktadır.

Sorsanız AK Parti’yi demokrat olmamakla suçlarlar. Ama gördüğünüz gibi biz seçim kanunundaki değişiklikleri çalışırken bile CHP'li milletvekillerinin yaşadığı sıkıntıları da dikkate aldık düzenlemeleri onların da endişelerini giderecek şekilde yaptık. Bunun için komisyon ve genel kurul görüşmelerinde CHP'li  milletvekillerinin sunulan teklifi alenen yapamasalar bile kalben destekleyeceklerine inanıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NA: “KARİKATÜR TİP”

Kendisinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine can hıraç bir şekilde karşı çıkmasına rağmen ortaya yurtdışında hazırlanıp eline tutuşturulmuş bir rapor dışında bir teklif koyamadığını da unutmadık. 

Daha masada nasıl oturacaklarına koridorda nasıl yürüyeceklerine bile karar vermeyi beceremeyenlerin böylesine köklü bir reformu düşünmeleri hazırlamaları uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir.

Allah muhafaza aynı ekibin bölgemizde yaşanan güvenlik krizleri, salgın gibi siyasi ve ekonomik fay hatları gibi hususlarda ülkemizin kaderini ellerinde tuttuğunu düşünün. Onlar bir araya gelene söz sırasına koridorda yürüme hizasını tutturana kadar zaten iş işten geçer.

Böyle bir karmaşadan ülkenin ve milletin hayrına bir kararın çıkması, hadi çıktı diyelim, hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulanması mümkün mü? Bu tablonun sadece düşüncesi bile kabus gibi. Milletimize teklif edilen sistem işte budur.

Gerçi Kılıçdaroğlu’nun bu tutarsızlıklarına, rüzgâr gülü misali esintiye göre sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık. Biz belki mecburen alıştık ama milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri diğer birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemiz siyasetini bu karikatür tipten de kurtaracak bir vesile olacaktır.”

Gündem