Erdoğan: "Ey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun"

Erdoğan: "Ey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun"
8 Mart nedeniyle kadın muhtarlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özlem Ağ'ı bıçaklayıp tahliye edilen Samet Ağ'ın serbest bırakılıp, sonra tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Tahliye kararı veren hakime "Ey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun" diyen Erdoğan, "Hemen araştırdık, tekrar bu adi herifi içeri almışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart nedeniyle kadın muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında kadına yönelik şiddetten ayçiçek yağı stoklarına kadar birçok konuda konuştu.

HESAP VERECEKLER...

"Bizim ayçiçek yağı, zeytinyağı sorunumuz yoktur" diyen Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Muhalefet ülkeyi darda göstermek için böyle bir kampanya yürütüyor. Muhtarlarımızdan şunu istiyorum, marketlerde bakkallarda ayçiçek yağı var mı, yok mu? Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığı'mız adına depolarını bile takip edip ihbar edeceksiniz. Bunlar stokçu, ayçiçek yağını, zeytinyağını stokluyorlar. Sonra yok diyerek böyle bir kampanyayı yürütüyorlar. Nerede bir stokçu var ise, ahlaksız var ise gerekeni yapacağız. Bunun hesabını verecekler.”

ADİ HERİFİ İÇERİ ALMIŞLAR
Erdoğan, kadına yönelik şiddete ilişkin de şunları söyledi: “Kadın hakları konusunda kadınlardan yana tarafız. Tokat'taki Özlem kardeşimizin ahlaksız, adi eşi tarafından 23 yerinden bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yer. Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen araştırdık, tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Be hey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun. Hakim böyle tasarruf yapıyor, sonra yargıya hakaret. Sen bu adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz.”

Erdoğan’ın sözünü ettiği olay geçen ağustos ayında olmuştu. Tokat'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Özlem Ağ’ barışmaya gittiği baba evinde 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ  'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandıktan 3 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  Özlem Ağ, "Cezaevinde olması için benim ölmem mi gerekiyor" demişti. Tepkiler üzerine Samet Ağ yeniden tutuklanmıştı.

YENİ MEZUNLARI İSTİHDAM EDERİZ

Kamu hastanelerindeki doktor sıkıntısına da değinen Erdoğan şöyle devam etti: “Doktorlar özel sektör daha çok para veriyor diye gidiyormuş, açık konuşuyorum, bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorları burada istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri buraya davet ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin. Asiatan doktorlarımızla yola devam ederiz. Boş kalmayacak, ne gerekiyorsa bunu yapacağız.  “

Gündem