Erdoğan: Gıda konusunda vicdansızlık yapanlara acımayacağız

Erdoğan: Gıda konusunda vicdansızlık yapanlara acımayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Gıda konusunda vicdansızlık yapanlara acımayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız" dedi.

Erdoğan konuşmasında, "Ülkemizde aşmamız gereken sıkıntılar var. Enerji ve gıda olmak üzere küresel mal fiyatlarındaki artışlar bizi de etkilemektedir. Fahiş fiyat koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Gıda konusunda vicdansızlık yapanlara acımayacağız" dedi.

Türkiye'de enflasyonun ve özellikle de gıda enflasyonunun yüksek olması, ancak buna rağmen Merkez Bankası'nın faizleri yükseltmemesi uzun zamandır tartışılan bir mevzu.

Erdoğan, düşük faiz sayesinde dış ticaret açığı ile cari fazlanın azalmasını, yatırımların artmasını hedeflediklerini belirtiyor. (DHA)

Gündem