Erdoğan: Özgün sanat içeriklerimizle dünyaya açıldık

Erdoğan: Özgün sanat içeriklerimizle dünyaya açıldık
Batının dünyayı sanatıyla kültürüyle, sinemasıyla, sporuyla istila ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Televizyon dizileri, müzik, sinemaya kadar özgün sanat içeriklerimizle dünyaya açıldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programı'nda Batı medeniyetinin yumuşak gücü kullanarak dünyayı "istila" ettiğini ve Türkiye'nin de bu alanlarda mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'SOSYAL MEDYADA İÇERİĞİ SİZ ÜRETMİYORSANIZ SİLAHA DÖNÜŞÜR'

"Dünyanın son birkaç asrına Avrupa ve Amerika merkezli Batı medeniyetinin damga vurduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu sürecin elbette kölelikten katliama, sömürüden istismara kadar uzanan boyutları vardır ama Batı medeniyeti dünyayı asıl sanatıyla, kültürüyle, sinemasıyla, dizisiyle müziğiyle, sporuyla yani modern tabiriyle yumuşak güç unsurları denilen içerik üretimiyle istila etmiştir. Burada teknolojinin bizatihi kendisiyle muhteviyatın ayrımını iyi yapmak gerekiyor. İnternet, sosyal medyayı kullanmak herkesin hakkıdır. Şayet içeriğini siz üretmiyor, dilini siz yönetmiyorsanız kısa sürede sizi gönüllü şekilde esir alan silaha dönüşür."

'AVRUPA'DA IRKÇI PARTİLERİN İKTİDAR OLMSI KAYGI VERİCİ'

"Geçmişte yaşanan acılardan, felaketlerden, zulümlerden yeterince ibret alınmamış olacakki dünya yeniden ırkçılığın İslam düşmanlığının yükselişe geçtiği bir döneme girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara ortak olma, hatta tek başına iktidara gelme seviyelerine ulaşmış olmaları üzüntü ve kaygı verici bir tablodur."

'EYVALLAH EDECEK DEĞİLİZ'

"Medeniyetimizin zengin birikimini ihya etme kabiliyetimizi harekete geçerek önyargı, itham, dayatma; hatta saldırıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Elbette yüzümüze tokat, ayağımıza çelme, canımıza kast edene, haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz.

Devletimizi güçlendirerek, ekonomimizi geliştirerek, siyasi ve sosyal birliğimizi tahkim ederek mücadelemizi sürdüreceğiz. Asıl mesafe kat etmemiz gereken yumuşak güç alanları sanat, kültür, akademi, medya, sporu ihmal etmeyeceğiz."

'MİMARİMİZİ TEKRAR İHYA ETTİK'

"Bu anlayışla biz de ülkenin temel altyapı eksikliklerini tamamladıkça, özgürlük ve demokrasi taleplerini karşıladıkça vaktimizi ve enerjimizi bu alana daha çok vermeye başladık. Mimarimizi yeni bir yorumla tekrar ihya ettik. Mimar Sinan Camii'ni inşa ederken bu anlayışla hareket ettik. Büyük Çamlıca Camii, Ankara'daki yaptıklarımız ve şimdi Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ederken bu anlayışla hareket ettik.

Birileri rahatsız olabilir, varsın onlar rahatsız olsun. Onlar rahatsız oluyor diye o izi sürmekten geri duramayız. Televizyon dizileri, müzik, sinemaya kadar özgün sanat içeriklerimizle dünyaya açıldık. Bilim insanlarımız, sanatçılarımız, edebiyatçılarımız, sivil toplum temsilcilerimiz başarılarıyla takdir topluyor.

İstanbul Mushaf'ını da medeniyetimizin yeni inkışafı, sembolü olarak görüyorum. İnşallah bunun devamı gelmeli. Hüseyin Kutlu hocama, emeği, gayreti, eseri için özellikle teşekkür ediyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." (Kısa Dalga)

Gündem