Erdoğan: Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok

Erdoğan: Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gıda krizi açıklaması: Arkadaşlarımız Sayın Putin ile Sayın Zelenskiy'le görüşmeleri yapacak. Üzerimizden buğday, arpa, ayçiçeğini mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Biz aracı olarak gönderebiliriz. 20 civarı gemimiz orada, her an hareket etmeye hazır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİĞİ

Bu bir davet sürecidir. Biz davete evet dedik. Teröre ve teröriste yönelik şartlarımızı ortaya koyduk kabul edildi. Avrupa yıllardır bu işi PKK ile geçiştirdi. Ama biz bunu kabul etmedik. FETÖ, PYD ve YPG'yi de sözleşmenin içerisine yerleştirmemeniz gerekiyor dedik. Yan çizmeye kalktılar ama bu bu bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Kabul etmeyecek olursanız kesinlikle anlaşmaya evet diyemeyiz. Sonra da kabul ettiler. nasıl başarıyla çıktığımızın çok güzel bir ifadesidir.

MİÇOTAKİS'İN 'TÜRKİYE TERÖR ENDİŞELERİNDE HAKLI' AÇIKLAMASI

Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok. Ancak verdiği sözlerde durmuyorlar. sıkıntı burada. 147 hava ihlali yaptılar biz eğer komşuysak dostsak hava sahamızı neden ihlal ediyorsunuz. Bunu yaparsanız bize düşen hava kuvvetlerimizin cevap vermesidir. Bunu yapmazsak benim vatandaşlarım silahlı kuvvetlerimiz nerde demez mi. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Yunanistan devam ederse biz de üzerimize düşeni yaparız. Miçotakis hakkı teslim etmiştir diyelim ama birçok lider bizi barıştık için gayret etti ama böyle bir şey düşünmediğimizi söyledik.

KÜRESEL GIDA KRİZİ

Arkadaşlarımız Sayın Putin ile Sayın Zelenskiy'le görüşmeleri yapacak. Üzerimizden buğday, arpa, ayçiçeğini mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Biz aracı olarak gönderebiliriz. 20 civarı gemimiz orada, her an hareket etmeye hazır.

Ayrıntılar geliyor...

Gündem