Erdoğan'ın dağıtacağı oyuncakları Saray’dan çalanlara dava açıldı

Erdoğan'ın dağıtacağı oyuncakları Saray’dan çalanlara dava açıldı
Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki oyuncak hırsızlığına dair iddianame tamamlandı. Beş Saray çalışanının 'nitelikli hırsızlık' suçlamasıyla 26 yıl 3 ay hapsi istenirken, hırsızlığın beş yıldır devam ettiği ve sadece son bir ayda 919 bin 958 TL'lik oyuncak çalındığı belirtildi.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bazı çalışanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakları çaldığının ortaya çıkması sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başsavcılık, beşi saray çalışanı toplam yedi kişi hakkında dava açtı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, iddianamede saray çalışanları hakkında “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis istendi.

Geçen nisan ayında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerleşkesinde bulunan Millet Camii altındaki depolardan, Erdoğan’ın gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların resmi araçlarla çalındığı ve bu kapsamda gözaltına alınan sekiz şüpheliden üçünün tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlanırken, mahkemece kabul edilen iddianamede beş saray çalışanı hakkında “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçundan 26 yıl 3 ay hapis isteniyor. Çalınan oyuncakları deposunda saklayan Yusuf D. isimli şüpheli hakkında “hırsızlık suçuna yardımdan” 12 yıla kadar, oyuncakları satın alan kırtasiyeci Mehmet B. hakkında da “suç eşyasının satın alınması” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

'HIRSIZLIK YAKLAŞIK BEŞ YIL SÜRDÜ'

Davanın iddianamesinde, soruşturmanın 25 Nisan günü Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihbar üzerine başlatıldığı, ihbarda Cumhurbaşkanlığı Millet Camii altında bulunan depolardan oyuncak kolilerinin çalındığı, eylemi gerçekleştirenlerin Cumhurbaşkanlığı çalışanları olduğu ve hırsızlığın yaklaşık beş yıldır devam ettiğinin bildirildiği anlatıldı.

'BİR AYDA 919 BİN 958 TL'LİK OYUNCAK ÇALINDI'

İddianamede, bu kapsamda başlatılan soruşturmada, beş yıla yönelik maddi bir tespit yapılamadığı ancak son bir ay içerisinde toplam 919 bin 958 TL'lik oyuncağın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dışına resmi araçlarla çıkartılarak piyasaya satıldığı ifade edildi.

'298 KOLİ OYUNCAK BİR AYDA DIŞARI ÇIKARILDI'

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bebek ve kumandalı arabaları saray çalışanlarından Tuğrul Y’den satın aldığı belirlenen kırtasiyeci Mehmet B.'nin iş yeri deposunda 624 adet, saray çalışanı S.G’nin evinde ise 36 adet oyuncak bulunduğu anlatılan iddianamede, incelenen kamera görüntülerinde de şüphelilerin zaman zaman minibüslere oyuncak kolileri yüklediği ve bu şekilde son bir ayda 298 kolinin dışarıya çıkarıldığının tespit edildiğine yer verildi.

İddianamede, kumandalı araba kolilerinde 24’er, oyuncak bebek kolilerinde ise 16’şar adet bebek bulunduğu, yapılan piyasa araştırmasında 298 koli oyuncağın bedelinin yaklaşık 840 bin lira olduğu, şüphelilerden elde edilen oyuncakların da eklenmesi ile toplam rakamın 919 bin 958 liraya ulaştığı belirtildi.

HABERİN TAMAMI

Gündem