Erdoğan'ın Nevşehir ziyareti öncesi Hacı Bektaş Derneği’ne ‘üç maymun’ asıldı

Erdoğan'ın Nevşehir ziyareti öncesi Hacı Bektaş Derneği’ne ‘üç maymun’ asıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerine katılacağı Nevşehir'de bulunan Hünkar Hacıbektaş Derneği'ne 'üç maymun’ fotoğrafı asıldı. Polisler afişi, "hakaret var" gerekçesiyle indirmek istedi.

İlk kez Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Nevşehir'de bulunan Hacı Bektaş Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği binasına görmemek, işitmemek ve konuşmamak anlamına gelen 'üç maymun’ afişi asıldı.

Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu ve derneğin ikinci başkanı Mustafa İncesu tarafından asılan pankartın altında ise Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok’un kitap kapakları yer aldı.

Polisler "Şikayet var” diyerek pankartı indirmek için derneğe geldi. Ekipler dernek yetkilileriyle görüşmelerin ardından pankarta müdahale etmeden dernek binasından ayrıldı.

"KİM RAHATSIZ OLUR YORUM SİZİN"

TELE1’de yer alan haberde olayla ilgili konuşan Derneğin Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu şunları söyledi:

"Polisler geldi, ilk etapta, kaldırılmak istendi, ‘Şikayet var, hakaret var’ dendi. Emniyetten gelen görevlilere 'Burada yasal olmayan bir şey yok, internette binlerce bu üç maymun var, bu kitaplarda yasal kitaplar. Ben de rahmetli Uğur Mumcu’nun, Uğur Abi’nin yolundan giden bir gazeteciyim’ dedim. Gelen polisler üstleriyle konuştular ve gittiler. Cumhurbaşkanı yarın Hacıbektaş’a geliyor. Demokrasi Şehitleri Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok’unda aralarında olduğu yazarların kitap kapaklarından neden korkulur! Üç maymundan, bu kitaplardan kim ve kimler rahatsız! Yorum sizin."

Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açan Erdoğan, 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerine katılacağı açıklanmıştı.

Gündem