Erkek şiddeti: Mahkeme 11 bıçak darbesini 'canavarca' bulmadı

Erkek şiddeti: Mahkeme 11 bıçak darbesini 'canavarca' bulmadı
Denizli'de Şebnem Şirin'i 11 yerinden bıçaklayarak öldüren Furkan Zıbıncı hakkında verilen müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, sanık hakkında "canavarca his veya eziyet çektirme" maddesinden ceza artırımı yoluna gitmedi.

Gıda mühendisi Şebnem Şirin geçen yıl Furkan Zıbıncı tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Zıbıncı hakkında "canavarca hisle kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Zıbıncı'nın olayın ardından cinayeti, babasına itiraf ettiği de iddianamede yer aldı. Dava, 30 Eylül'de sonuçlandı. Mahkeme heyeti, sanığa müebbet hapis cezası verirken, takdir indirimi de uygulamadı.

TASARLADIĞINA DAİR SOMUT DELİL BULUNAMADI

Mahkemenin gerekçeli kararı da açıklandı. Zıbıncı'nın Şebnem Şirin'i tasarlayarak öldürmesine ilişkin somut bir delil bulunmadığı belirtildi. Taraflar arasındaki uyuşmazlığın suça konu olaydan saatler öncesinde yaşandığı vurgulandı.

Gerekçeli kararda "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" yönünde de değerlendirme yapıldı. Ölü muayene ve otopsi tutanağına göre, Şirin'in vücudunda her ne kadar 11 bıçak darbesi bulunsa ve canavarca hisle işlendiği iddia edilse de ölümünün boğaz kısmındaki tek bıçak kesisi sonucu meydana geldiğine de dikkat çekildi.

Diğer kesici alet yaralarının tek başına öldürücü nitelikte olmadığı, bu yaralanmaların maktulün sanığa direnmesi esnasında meydana gelmiş olabileceği vurgulandı. Kararda ayrıca tanıkların ifadelerinde; Zıbıncı'nın olay günü saat 03.00 sıralarında yaşanan tartışmada Şirin'den özür dileyerek, "Bir daha yapmayacağım" dediğini, saat 06.00 sıralarında ise bir kadın çığlığı duyduklarına dikkat çekilerek, bu kapsamda cinayetin eziyet çektirilerek gerçekleştiğinden bahsedilemeyeceğine yer verildi. (DHA)

Gündem