Eşini yaralayıp iki çocuğunu katleden Navrotsky, Ukraynalı eski milletvekili ve akademisyen çıktı

Eşini yaralayıp iki çocuğunu katleden Navrotsky, Ukraynalı eski milletvekili ve akademisyen çıktı
Savaştan kaçtıktan sonra yerleştikleri Alanya'da eşini bıçakla yaralayıp, 6 ve 4 yaşındaki iki çocuğunu katleden Ukraynalı Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin eski milletvekili olduğu, savaş öncesinde kentteki üniversitede ekonomi dersi verdiği ortaya çıktı.

Ukrayna'daki savaştan kaçan Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky ile ailesiyle birlikte kaldığı Alanya'da dün eşi ve çocuklarına bıçakla saldırdı. Saldırıda Y.N. kolundan yaralanırken, 6 ve 4 yaşındaki iki çocuğu yaşamını yitirdi.

Y.N.'nin çığlıkları üzerine yan odada kalan anne ve babası, polise haber verdi. Adrese gelen polis ekipleri, Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'yi, çocuklarının cansız bedeninin yanında otururken buldu. Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky gözaltına alındı.

Tartışma sırasında Y.N.'nin kocasından kaçıp, aparttaki diğer odanın kapısını kilitleyerek kurtulduğu öğrenildi. Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin bıçakla kendisine zarar verdiği ve intihar notu bıraktığı da belirtildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Saat 08.15 sıralarında intihar notu bırakarak, kendisini ve 2 çocuğunu yaraladığı, yaralı çocukların hayatını kaybettiği, yaralı şüphelinin tedavisinin yapılarak gözaltına alındığı olayda, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına yönelik adli soruşturma başlatılmıştır. Tahkikat kapsamında araştırma ve inceleme işlemleri devam etmektedir."

AKADEMİSYEN VE ESKİ MİLLETVEKİLİ

Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla önce İtalya'ya, ardından 1,5 ay önce ailesiyle Alanya'ya gelerek bir aparta yerleştiği öğrenildi. Navrotsky'nin, eski Harkiv milletvekili olduğu, savaş öncesinde Harkiv şehrinde bir üniversitede öğretim üyesi olduğu ve ekonomi dersi verdiği ortaya çıktı. (DHA)

Gündem