Esnaf ziyaretine çıkan AKP Van İl Başkanı'na tepki: Perişanız, sorumlusu sizsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van'da katılacağı açılış öncesi esnaf turuna çıkan AKP İl Başkanı Türkmenoğlu tepkiyle karşılandı. Bir esnaf, "Perişanız, bunun sorumlusu sizsiniz" dedi. Türkmenoğlu tezgahı gösterip, "Şu zengin çeşidine bak” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran’da Van’da açılışa katılacak. Erdoğan’ın ziyareti öncesinde AKP İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da esnafı ziyaret ederek açılışa davet etti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Türkmenoğlu ile bir esnaf arasında yaşanan diyaloğun yer aldığı bir video yayımladı. Videoda, bir esnaf AKP’li Türkmenoğlu’na, “İyi olmamız için bir sebep söyleyin, hiç iyi değiliz. Esnaf olarak perişanız. Şu an bunun yüzde 99 sorumlusu başımızdaki partidir, sizsiniz. Bunun farkındasınız değil mi?" diyor. Türkmenoğlu "Kendi görüşünü belirt" diye yanıt verince de esnaf, "Kendi görüşümü belirtiyorum, hal hatır sordunuz söyledim. Yazık ettiniz bize" diye konuşuyor. Gerilen Türkmenoğlu ise “Ne oldu? Şu zengin çeşidine bak” diye tezgahı gösteriyor.

'GEÇEN SENE 25 LİRAYA ALDIĞIM TERLİK ŞİMDİ 70 LİRA'

Bunun üzerine esnaf, “Daha ne olması gerekiyor? Zengin çeşit dediğiniz bu mu? Geçen sene 25 liraya aldığım terliği 20 liraya da verebiliyordum hediye de edebiliyordum. Şimdi bu ne kadar, 70 lira. Çok iyi biliyorsunuz bunun sorumlusu sizlersiniz” diye tepki gösteriyor..

“Hayat pahalılığı bir gerçektir. Bu hayat pahalılığını biz çözeceğiz" diyerek uzaklaşan AKP’li Türkmenoğlu’na esnaf bu kez de, "Sanmıyorum, gençlere yazık ettiniz, esnafa yazık ettiniz, bitirdiniz" diye tepki gösteriyor. (Kısa Dalga)

Gündem