Fatih Portakal, 'Yüzde 99' diyerek isim açıkladı: 'Ankara'da kaldığım 2-3 saat bana yetti'

Fatih Portakal, 'Yüzde 99' diyerek isim açıkladı:  'Ankara'da kaldığım 2-3 saat bana yetti'
Altılı masanın anayasa önerisini açıkladığı toplantıyı takip eden gazeteci Fatih Portakal, "Ankara'da kaldığım 2-3 saatlik süreç bana yetti" diyerek, masanın adayıyla ilgili isim verdi.

Altılı masa "Yarının Türkiyesi" ismiyle 84 maddelik yeni anayasa çalışmasını Bilkent Otel'de açıklamıştı. Ortak metin "Şimdi demokrasi zamanı" sloganıyla duyurdu. Altı partinin genel başkan yardımcıları yaptığı açıklamalarla yeni anayasa metnini açıkladı.
Programa davet edilen gazetecilerden Fatih Portakal, farklı bir izlenimini aktardı. Youtube kanalı üzerinden yayın yapan Fatih Portakal cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yaptığı canlı yayında, şu ifadeleri kullandı: "6'lı masanın anayasa taslağında 7 yıl süre sonunda cumhurbaşkanı olan kişi bir daha siyasete dönmeyecek denildi.

Bu durumda 54 yaşındaki Ekrem İmamoğlu elendi, 55 yaşındaki Ali Babacan elendi, 63 yaşındaki Ahmet Davutoğlu elendi hatta 66 yaşındaki Meral Akşener de elendi. Bu isimler uzun yıllar daha siyasetin içerisinde olacaktır.

Mansur Yavaş ise HDP'den ambargolu bir isim. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal 'aday altılı masanın içerisinden çıkacak' demişti. Ben bu cümleye baktığımdan altı liderin içerisinden çıkacağını hissediyorum .

Geriye sadece 81 yaşındaki Temel Karamollaoğlu ile 73 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu kalıyor. CHP lideri de hep 'benim, ben' diyor. Ankara'da kaldığım 2-3 saatlik süreç bana yetti. Eğer 6'lı masanın adayı 6 liderden biri olacaksa net bir şekilde o isim Kemal Kılıçdaroğlu."

Politika