Boğaziçili Prof. Dr. Tuna'dan Meclis Başkan'ı Şentop'a: Oğlunuzun hocasıydım

Boğaziçili Prof. Dr. Tuna'dan Meclis Başkan'ı Şentop'a: Oğlunuzun hocasıydım
Boğaziçililerin kişisel verilerine erişim izni verildiğini ortaya çıkaran akademisyenlerden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, sosyal medyadan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a seslendi: Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?

Boğaziçi Üniversitesi'nin mezunlarının, öğrencilerinin, akademisyen ve idari personellerinin kişisel bilgilerine onaysız erişim izni verildiğini tespit eden dört akademisyenden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, yandaş medya tarafından hedef gösterildikten sonra üç ay süreyle üniversiteden uzaklaştırılmıştı

Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün mezuniyet töreni gerçekleştirilirken Prof. Dr. Tuğcu sosyal medyadan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a seslendi. Tuğcu, "Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?" diye sordu.

Tuğcu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın TBMM Başkanı @MustafaSentop, şu esnada oğlunuzun diploma töreni var. Ben oğlunuzun akademik danışmanı ve iki derste hocasıydım. Ancak oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?

Sevgili öğrencime (ismini vermiyorum) hayatta başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Ben o ve diğer Boğaziçilileri ve Boğaziçi'yi korumaya devam edeceğim."

ekran-resmi-2022-07-06-11-58-55.png

Gündem